Favstrup Fisk genåbnet efter arbejdsferie

Ude i butikken, der er corona-sikret efter alle kunstens regler, betjener Rikke en af dagens mange kunder.

Kunderne stod i kø udenfor Favstrup Fisk, da Rikke og Hans Henrik Mikkelsen denne weekend slog dørene op igen efter en vinterpause siden 22. december.

Vintersolen strålede fra en knaldblå himmel lørdag den 30. januar. Dagen forinden havde Rikke og Hans Henrik for første gang i år holdt åbent og haft mange fiskehungrende kunder. I alt blev det til 115 kunder i løbet af weekenden, foruden anretning til 23 personer. På grund af covid-19 måtte der kun opholde sig tre kunder ad gangen i den lille, hyggelige butik og røgeriet, men kunderne ventede tålmodigt udenfor og nød det flotte vejr. En far var kommet helt fra Ørby sammen med sin datter for at afhente røgede fisk inde hos Hans Henrik, fortalte han, inden det blev hans tur til at blive lukket ind. 

Især Rikke havde mere end travlt, men hun nåede stolt at fremvise sin nyinstallerede anden køledisk, hvor der kun er fersk fisk. Det vil sige, at delikatessevarer er i den gamle køledisk og ferskvarer i den nye. Hun fortalte, at parret havde brugt vinterpausen på ligeledes at få lagt et helt nyt gulv både i butik og røgeri. 

Parret åbnede deres butik tilbage i 2012. Butikken holder åbent hver anden weekend i lige uger. Sortimentet byder på en lang række fisk af bedste kvalitet. Hans Henrik fremstiller glutenfri fiskefrikadeller af mørksej og ørred samt fiskefileter med tynd panering, så man kan smage rødspættefileten. Processen giver høj kvalitet, men er også tidskrævende. For at højne smagen på de røgede regnbueørreder, sænke fedtindholdet og sikre mere fast kød før røgningen, har fiskene været på skrump en halv snes dage før slagtningen. Ørrederne får butikken fra en dambruger på Kolding egnen, mens friske saltvandsfisk leveres fra en leverandør i Kerteminde. På Favstrup Fisks hjemmeside kan forbrugerne holde sig orienteret om, hvilke fisk, som butikken har den kommende weekend.

Lars

Se også