Lunderskov Efterskole vandt flere filmpriser

Og niveauet er højt hos eleverne, siger de professionelle.

Eleverne på Lunderskov Efterskole vandt flere film-priser, da efterskolerne i onsdags holdt filmfestival og kårede deres egne ”Oscars”. 

Dolly Awards 2021 hedder festivalen, som foregik for 8. gang, og denne gang  på Lunderskov Efterskole.

Det er en weekend med workshops og festmiddag, der slutter med et brag af et stort prisoverrækkelsesshow. På grund af corona, måtte meget i år foregå via nettet med hjælp fra eleverne på skolens TV&Medie-linje.

11 efterskoler og mere end 30 film kæmpede om de 11 eftertragtede priser. Juryen bestod bl.a. af skuespiller Nicolaj Kopernikus, filmskaber og fotograf Jonas Risvig og instruktør Tanne Sommer.

– Det har været et fantastisk Dolly Awards i år på trods af de udfordringer, der har været. Det er så imponerende i et år, hvor det har været så udfordrende at lave film, at så mange dygtige efterskoler og elever har indsendt så mange gode film. Vi er stolte af, at det hele kunne lykkes, og vi vil gerne sige tak til alle efterskoler, siger Morten Kienitz, der er festivalleder på Dolly Awards.

Kortfilmene fra Lunderskov Efterskole vandt fire priser: Bedste mandlige skuespiller, bedste lys, bedste special effects og juryens special pris.

Specialpris til ’Smykker’

Juryen uddelte en helt særlig pris til filmen ‘Smykker’ fra Lunderskov Efterskole. Juryen kaldte filmen modig og roste holdet. 

– Det er helt vanvittigt at vinde. Vi har været helt oppe at køre og krammet hinanden meget. Det er meget specielt at vinde juryens specialpris, og jeg synes virkelig, at det er et kvalitetsstempel, siger filmens fotograf og klipper Carl-Emil Sylvest Andersen, der er elev på Lunderskov Efterskole. Han har selv
set ‘Smykker’ seks gange! 

– Filmen handler om en pige, der ikke har det, som de andre har – nemlig fine smykker og halskæder. Hun føler derfor ikke, at hun er god nok, som hun er. Og ender med at skære smykker ind i sin hud, fortæller Carl Emil Sylvest Andersen.

Udover ‘Smykker’ vandt også kortfilmene ‘På Hjerte’, ‘Hetero’ og ‘Zmiana’ fra Lunderskov Efterskole priser.

Dolly Awards 2021 kommer lige efter, at Danmark vandt to priser til det store Oscar-show i Hollywood. Og skal man tro jurymedlemmerne, så er niveauet hos de unge filmskabere fra efterskolerne højt.

Spotter talenter

– Jeg har spottet flere talenter her til Dolly Awards gennem tiden, som jeg har brugt i mine egne produktioner. Det er vildt fedt at opleve den talentmasse, vi har, og jeg bliver inspireret hver gang, siger Jonas Risvig, der står bag tidens mest populære ungdomsserier og sidder i juryen for fjerde gang.

– Det her er andet år, at jeg sidder med i juryen, og niveauet har lige taget et nyk op. Jeg vil jo gerne sætte fokus på undergunden af danske filmskabere, og her til Dolly Awards var der virkelig et højt niveau i år, siger Nicolaj Kopernikus.

Hovedprisen for bedste film gik til ‘Pitchen’ fra Hardsyssel Efterskole. Alle film kan findes på YouTube.

Henri.

Se også