Flot opbakning: 400 til SMUK-koncert

SMUK-orkesteret gav de mange tilhørere en både flot og smuk koncert. Her ses orkestret i Cuben i selskab med et udsnit af de mange, som var mødt frem for at høre på. (Foto: sebro press).

Af Svend Erik Brodersen
journalist

CHRISTIANSFELD: Der var fuldt hus i Cuben i Christiansfeld, da Slesvigske Musikkorps, SMUK, onsdag gæstede byen. 400 drak kaffe, hørte, musik, tale og spiste æblekage.
a
Stemningen i hallen var god og hyggelig. Der blev lyttet både til musikken og til dirigentens fremragende måde at præsentere de enkelte stykker på. Og så blev der også sunget flittigt med på fællessangene, når der var mulighed for det.
Traditionen tro havde et hold af flittige frivillige sørget for kaffen og ikke mindst æblekagen – for det var jo årets »Senior æblekagefest«, det handlede om.
Og så havde arrangørerne, SMUK-udvalget i samarbejde med Klassisk Christiansfeld, inviteret formanden for Kolding Kommunes seniorudvalg og viceborgmester, Søren Rasmussen, til at være med. Og med sådan en invitation hører der også nogle bevingede ord med.
Søren Rasmussen benyttede blandt andet sin tale til at takke for invitationen og rose arrangørerne og de frivillige i Christiansfeld for initiativet til festen:
– Hvor er det dejligt, vi atter kan mødes. Nu efter vi har haft Corona hængende over hovederne med begrænsninger og forbud. Så er det godt nok dejligt, at se hele Cuben atter være fyldt med glade og forventningsfulde mennesker, sagde Søren Rasmussen, og han fortsatte:
– Vi har UNESCO byen Christiansfeld, og vi har nu Skamlingsbanken. Vi har så meget at takke Christiansfeld og omegn for. Området er en kilde til stor glæde og stolthed. Og til jer der bor her: Det er jo jer, der gør området så levende, sagde byrådspolitikeren Søren Rasmussen.
Og så vankede der fra ham velfortjent ros til de mange frivillige, som trofast med et stort engagement arrangerer æblekagefesten for seniorer:
– At stable noget så stort på benene, det sker ikke af sig selv. Der er rigtig megen forberedelse og planlægning og arbejde i det, lød videre fra Søren Rasmussen.
Og de 400 deltagere fik en rigtig og god og hyggelig eftermiddag ud af det i Cuben. Arrangementet kan igen i år betegnes en stor succes.

Se også