Kommunen på vej mod optagelse af nyt kæmpelån

 

KOMMUNEN: Der er tilsyneladende flere penge på vej til Kolding Kommunes i forvejen store bunke af lånepenge. Avisen erfarer, at der nu lægges op til et nyt kæmpelån. Denne gang på ikke mindre end 125 millioner kroner!

 Kommunens kasse bugner fortsat. I omegnen af 600 millioner skulle den pt. rumme. Kilder fortæller til avisen, at i omegnen af 400 mio. kroner af kassebeholdning dog er lånte penge, samt øremærkede penge til brug for udskudte anlægsprojekter.
  Det er kommunaldirektøren Thomas Boe, der foreslår det nye kæmpelån. Han begrunder det med, at så udnyttes den skattefinansierede låneramme for 2021 fuldt ud i overensstemmelse regeringens aftale med Kommunernes Landsforening.
  Sagen ligger i øjeblikket til behandling og beslutning på økonomiudvalgets bord. Det foreslås endvidere, hvis man beslutter sig til at låne, så vil man benytte sig af en rådgivningsaftale, der tidligere er indgået med Kommunekredit ved fastsættelsen af denne låntype. Dog således, at man holder sig inden de rammer, byrådet har udstukket.

Se også