Nyt samarbejde om flere fritidsjob i Kolding Kommune

  1. okt.  2021
  • KOMMUNEN: Kolding Kommune vil ansætte 16 unge i fritidsjob på flere af kommunens plejehjem. Det skal give de unge erfaringer med arbejdsmarkedet og på sigt øge søgningen til social- og sundhedsuddannelserne. Derudover skal de unge give mere liv og nærvær til beboerne på plejehjemmene.

Arbejdsmarkedsudvalget har netop vedtaget en ny indsats, som skal give 16 fritidsjobs på Kolding Kommunes plejehjem. Det sker i tæt samarbejde med Seniorudvalget.
De unge i fritidsjobbene skal ikke udføre plejepersonalets opgaver, men de skal give ekstra liv og nærvær på plejehjemmene. Arbejdsopgaverne vil derfor være sociale – det kan eksempelvis være at gå ture, spille spil, læse bøger eller aviser højt for beboerne. De unge vil være mellem 14-17 år, og arbejdet vil foregå om eftermiddagen efter skoletid.

Det sker i samarbejde med plejehjemmene, de faglige organisationer og de frivillige vennekredse.
De unge får gennem fritidsjobbet erfaringer med arbejdsmarkedet, og de lærer noget om deres jobmuligheder på et plejehjem. Det kan få betydning for deres valg af uddannelse senere i livet.
Beboerne på plejehjemmene får mere socialt nærvær, og plejehjemmene får mulighed for at styrke rekrutteringen til deres fagområde på sigt. Der er eksempelvis stor efterspørgsel på SOSU-elever, og håbet er, at nogle af fritidsjobberne vil søge ind på SOSU-uddannelserne efter grundskolen.
 –Vi ved, at fritidsjob kan have stor betydning for unges fremtid. Fritidsjob kan øge tilknytningen til deres uddannelse, reducere deres fravær og risikoen for ledighed på sigt. Derfor vil Arbejdsmarkedsudvalget investere i de unge, så flere kommer i fritidsjob. Derudover vil vi gerne vise de unge, at erhvervsuddannelser som fx SOSU-uddannelserne kan åbne veje til et spændende og meningsfyldt arbejdsliv, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Poul Erik Jensen (S).
Og formanden for Seniorudvalget, Søren Rasmussen føjer til:
”Vi ser meget frem til at få de unge ud på plejehjemmene. De skal hjælpe plejepersonalet og de frivillige med at skabe endnu mere glæde og livskvalitet for beboerne. Vi håber også, at de unge efterfølgende vil overveje at tage en uddannelse indenfor SOSU-fagene. Der er virkelig brug for dem.
Efter etableringen af de 16 fritidsjobs vil kommunen undersøge mulighederne for at oprette fritidsjobs på andre steder på kommunale arbejdspladser./bro

 

Se også