Klik for flere nyheder

NYHEDER – RUNDT  OM /ved
journalist Sv. Erik Brodersen
======================

Koldingbogen 2021
udkommer på fredag

11. 11. 21
KOLDING: Koldingbogen 2021 udkommer på fredag den 12. november. Sidste år fejrede Koldingbogen 50-års jubilæum i coronaens skygge. I år er det 51. udgave, som præsenteres på Kolding Bibliotek.
Bogen sætter hverdagslivet og historien på tryk med fortællinger og billeder.
Præsentationen foregår på Torvet på Kolding Bibliotek fredag  fra 15-17. Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær vil tale, der er fællesang og musikalsk underholdning med elever fra MGK-syd.
Derudover er det også muligt at møde arkiverne fra Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld i en lille messestand.

_________________

Frørup svigter
vaccinationen

11. 11. 21

CHRISTIANSFELD/FRØRUP: Borgerne i Frørup Sogn ved Christiansfeld har åbenbart ikke den store lyst til at sikre minimal smittespredning af corona. 27 procent af sognets beboere, som har modtaget invitation til at lade sig vaccinere, har endnu ikke booket tid. Og det er rekord i Kolding Kommune.
Kommunaldirektør Thomas Boe siger til JV.dk, at han ikke har noget konkret bud på, hvorfor der mangler interesse for vaccination netop i Frørup.
226 borgere i sognet har modtaget invitation til vaccinering, med 60 har endnu ikke reageret på invitationen. Thomas Boe håber på, at genindførelsen af corapasset vil få flere i Frørup til at lade sig vaccinere.
_____________

Udvidet kapacitet
på miljøstationer

10. nov. 21 /16.10
KOMMUNEN: Teknik- og Klimaudvalget i Kolding Kommune har på et udvalgsmødet 10. november besluttet, at kommunen fra februar 2022 går i gang med at teste muligheden for, at vi også kan aflevere mad -og drikkekartoner, samt småt pap på kommunens godt 1.500 miljøstationer.
Her kan  allerede nu afleveres  hård plast, glas, metal og papir.  Det nye tiltag betyder, at vi kan aflevere i alt typer  affald til genbrug på stationerne.
______________

Lige nu -bilbrand på E 45

10. nov. 21/ 15.21
CHRISTIANSFELD: 112-alarm 10. 11. 21.  kl. 15.20 til TrekantBrand st. Tyrstrup: Bilbrand i det i fri E 45 ved Tapsøre. Oprydningsarbejdet forventes ved 16.30-tiden.
————

Ombygning af
trafikeret kryds

10. nov. 21/ 15.40
KOLDING: Hvis du vælger at køre ad Skamlingvejen skal du fra mandag morgen skal forberede dig på, at du møder et større vejarbejde.
Da begynder arbejdet nemlig med at ombygget krydset Skamlingvejen/Kløvervej i Kolding. Det betyder, at trafikken på de befærdede involverede veje vil blive påvirket i de kommende måneder.
———-

Optimismen
blomstrer

10. nov. 21/ 11.26
ØDIS
: Optimismen blomstrer i Ødis. Lokalrådet fortæller, at hussalget går strygene, der er stigende børnetal, og en stor udvidelse af Børnehuset Søbo på vej. Og det er også et byggeri af lejeboliger er på trapperne i den gamle krohave.
”Kort sagt er vi inde i en rigtig positiv udvikling i Ødis Sogn. Salget af byggegrunde i den nye udstykning Søvænget er også nu i gang. Fra Lokalrådets side vil dog se på, hvad vi kan gøre for yderligere at understøtte salget af byggegrunde” lyder fra Lokalrådet i det seneste nummer af foreningens blad, Lokalbladet.
______

Intet er afgjort
09.11.21
KV21/KOLDING: I en ny Megafon-måling viser, at der intet er afgjort i Kolding. Der er fuldstændig døbt løb mellem de to top kandidater til borgmesterposten, Villy Søvndal (SF) og Eva Kjær Hansen (V). De får hver 18 procent af stemmerne. På en tredjeplads ligger socialdemokraten, Birgitte Munk Grunnet, overraskende med 11 procent.
 Det er TV SYD og JydskeVestkysten, der bestilt undersøgelsen hos Megafon, og den fortæller videre, at 11 procent ønsker helt andre kandidater og at en fjerdedel af de adspurgte svarede ikke.
__________________________________________________________

Børnehus ønsker at
udvide åbningstid
09.11.21
VAMDRUP: Børnehuset Broen, afdeling Kongeå i Vamdrup, ønsker at få lov til at udvide åbningstiderne med en time om ugen. Og det er på fredage fra klokken 15.15 til klokken 16.15.
Ønskes er fremsendt til kommunen efter forslag fra forældrekredsen. Det oplyses fra kommunen, at imødekommes ønsket, vil det betyde en stigning på institutionens driftsbudget med 141.000 kroner på årsbasis.
___________________________________________________________

Lokalplan for nye
boliger godkendt
09.11.21
STEPPING: Byrådet i Kolding har godkendt et forslag til en lokalplan, der giver plads til 14 nye boliger i Stepping.
 Det betyder, at indkomne indsigelser mod forslaget ikke er imødekommet.
 Indsigelserne gik primært på udformningen af en vejforbindelse til og fra det nye boligområde.
 Godkendelsen i byrådet betyder, at byggemodningen af de nye grunde nu kan sættes i værk.
____________________________________________________________               

Høring om tillæg
til spildevandsplan
afsluttet
09.11.21
LUNDERSKOV: Den offentlige høringsperiode for et tillæg til bestående spildevandsplan i Lunderskov Nord er netop afsluttet.
Tillægget har været i høring de seneste otte uger. Det omfatter en ny ledning for overfladevand.
 Hos kommunens oplyses, at der er modtaget en indsigelse mod tillægget fra en af tre direkte berørte grundejer, hvor ledningen skal lægges ned på private grunde.
 Spildevandstilægget forventes endelig godkendt på et byrådsmøde 14. december. Hvis byrådet får kommunen ret til at ekspropriere den nødvendige private jord til ledningen.
 Den nye ledning skal lede overfladevandet separat fra et bestående regnvandsbassin til den nærliggende Dollerup Sø.
____________________________________________________________

 

Se også