Molle vil have fartskilte flyttet – før der sker en ulykke

Molle Lykke Nielsen viser med et 60 km at problemet på Hejls Landevej kan løses ved at flytte skiltene så det også gælder trafikken til og fra Trappendal og Teglgården. (Foto: sebro-press).

Af Svend Erik Brodersen

HEJLSMINDE: Molle Lykke Nielsen, som lige netop er genvalgt til byrådet for DF, er trukket i sit nye arbejdstøj. Han vil have en 60 km’s fartbegrænsning på Hejls Landevej udvidet, så den også kommer til at dække til- og frakørslen til de store sommerhusområder – og det skal være før, der sker en ulykke:

– Jeg tager sagen op efter henvendelse fra flere borgere, som ikke kan forstå, at en bestående hastighedsbegrænsning til 60 kilometer på Hejls Landevej ikke også dækker en stærkt trafikeret til- og frakørsel til de store sommerhusområder i Trappendal og Teglgåden. Og det kan jeg heller ikke forstå:

– Der er rigtigt mange, der daglig skal til og fra de to store sommerhusområder. Ikke mindst i turistsæsonen. Og det kan være svært at komme sikkert til og fra landvejen, fordi mange kører meget hurtigt på landvejen, hvor der nu må køres med 80 km i timen. Problemet, som jeg ser det, kan løses ved at udvide den bestående 60 km-zone et ganske lille stykke, siger Molle Lykke Nielsen.

På vejstykket på landevejen mellem sommerhusområderne og frem til et fortov ved campingpladsen er fodgængere – og ofte med børn – henvist til at færdes på selve landevejen – eller i vejrabatten, og det finder Molle Lykke Nielsen heller godt nok. Så der ser han, at der helst er et fortov:

– Jeg vil nu rejse problemet i byrådet. Og heldigvis er jeg kommet i det udvalg, som har med dens slags ting at gøre, siger Molle Lykke Nielsen.

Avisen har forelagt sagen for politiet. Her udtrykker Ken Nissen, fra lokalpolitiet i Christiansfeld, forståelse for både borgernes og Molle Lykke Nielsen bekymringer, men siger, at skiltningen på vore veje udelukkende sorterer under kommunen, som så i mange tilfælde på et tidspunkt tager politiet med på råd.

Se også