Kloakeringen halter efter tidsplan

Den langvarige spærring af Gl. Kongevej/Skolegade forventes dog ophævet i indeværende uge.

Der blev mandag gravet på livet løs med afspærring i krydset Gammel Kongevej Skolevej – en afspærring som ventes sløjfet allerede i indeværende uge 49.
(Foto: sebro-press)

Af Svend Erik Brodersen

journalist (DJ)

CHRISTIANSFELD: Tidsplanen for den omfattende kloakering i Christiansfeld by holder ikke. Arbejdet skrider frem, men for langsomt. Det anslås, at i øjeblikket arbejdes med cirka seks uger forsinkelse.

Arbejdet går, som tidligere omtalt, ud på at adskille spildevandet og overfladevandets bortskaffelse fra kloaksystemet i Christiansfeld i to separate rørsystemer således, at spildevandet ledes til rensningsanlægget og overfladevandet fra byens tage, gader og stræder til frie vandløb.

I øjeblikket graves der på livet løs lige midt i krydset Gammel Kongevej og Skolevej med afspærringer af begge veje til følge:

– Men vi forventer, at vi kan ophæve spærringerne i krydset Gammel Kongevej og Skolevej i allernærmeste fremtid – og måske allerede her i indeværende uge, fortæller ledende ingeniør hos Blue Kolding, Martin Staunsbjerg, til avisen.

Når den nuværende afspærring af Gammel Kongevej/Skolevej ophæves, vil det formentligt lette på den til tider ret anspændte trafiksituation på Lindegade øst. Det betyder nemlig at, Gammel Kongevej igen – i hvert fald midlertidigt – kan benyttes, som en slags omkørselsvej for trafikken mellem Haderslevvej/Kongensgade og Lindegade.

– Vi påregner også allerede at få asfalt lagt på den østlige del af Skolegade på torsdag, fortæller Martin Staunsbjerg.

Han erkender dog, at arbejdet tager længere tid end beregnet, og at man nu er cirka seks uger bagefter tidsplanen.

Det, der er i gang lige nu, og som er forsinket, handler om er etape 2 i et samlet projekt, som omfatter hele byen, og som er delt op i fem etaper.

Projektets etape 2 handler om separering af kloaksystemet fra Lindegade via Halvej til krydset Skolevej/ Gammel Kongevej.

Derefter tages der fat etape 3, som omfatter Skolegade vest, Gammel Kongevej og Haderslevvej frem til Hjerndrupvej med start på Gammel Kongevej:

– Og der påregner vi start lige først i det nye år, føjer Martin Staunsbjerg til.

Arbejdet er planlagt til udførelse i år 2021-2022. Derefter følger etape 4 vest for Kongensgade/Haderslevvej i 2023. Og til sidst skal der separat kloakeres i området ved Haderslevvej syd, Favstrupvej og Brosbjergvej. Og det forventes at ske i 2024 – hvis altså tidsplanen holder.

I projektet indgår også etableringer af fem bassiner, som skal forsinke udledningen til frie vandløb. Og det frie vandløb er primært Taps Å.

Se også