Igen populært at holde ferien i sommerhuset

2022 byder på flere bookinger af sommerhuse end før pandemien.

HEJLSMINDE: Feriehusudlejningsvirksomheden NOVASOL oplever i årets første kvartal flere bookinger af sommerhuse sammenlignet med samme periode før pandemien.

NOVASOL har en stor afdeling her i lokalområdet med domicil på Elkjærgårdsvej Trappendal i Hejlsminde.Og virksomheden står for en stor del af udlejningen af ferieboliger i sommerhusområderne i lokalområdet.
Sammenlignes der med andre sommerhusbookinger i Danmark i årene før pandemien, er der ingen tvivl om, at sommerhusferie har vundet flere hjerter de seneste to år, lydet fra NOVASOL.
Ifølge NOVASOL, er antallet af bookede uger i danske sommerhuse med ankomst i første kvartal i 2022 allerede 33,5 procent højere, end på samme tid i 2019. Kigges der alene på bookinger fra danske gæster, ligger de 73 procent højere i januar, februar og marts 2022 sammenlignet med de samme måneder i 2019, lyder det optimistisk fra udlejningsvirksomheden.
– Kigger vi på det, vi kalder et ’normalt år som 2019, altså året før pandemien, er vi på et flot niveau i forhold til vinterbookinger i 2022.
Niveauet fra de seneste to år holder, og der er ingen tvivl om, at den popularitet, vi oplever omkring sommerhusferie, fortsætter i årets første måneder. Også vores tyske gæster er på vej tilbage, for at holde ’rekreation’ i Danmark,” siger Per Brogaard, kommerciel direktør hos NOVASOL.
Især de tyske feriegæster, der i 2019 ellers stod for mere end halvdelen af de bookede sommerhus-uger med ankomst i vintermånederne hos NOVASOL, har under pandemien måttet blive hjemme – blandt andet på grund af rejserestriktioner. Men nu vil de tyske feriegæster igen holde vinterferie i Danmark, siger Per Brogaard. Og han føjer til:
– Antallet af bookede ferieuger af tyske gæster er tilbage på 2019-niveau og ikke langt fra at være fordoblet sammenlignet med 2021.

Se også