Søpavillionen i Ødis er nu sendt i udbud

ØDIS: Etableringen af  en søpavillon ved søen i landsbyen Ødis er så vidt, at byggeriet nu er sendt i udbud hos udvalgte håndværkere. Det handler om et projekt til 3,5 millioner kroner.

Projektet er sendt i udbud efter endt tilretning af tegninger og godkendelse fra Kolding Kommune. Søpavillonen er tegnet af Tegnestuen Mejeriet i Kolding. I Ødis forventer man svar på udbudsmaterialet allerede i indeværende måned. Holder planen, så står pavillonen færdig allerede til sommer. Selv om der på nuværende tidspunkt er tale om en mindre forsinkelse i forhold til tidsplanen, håbes der i Ødis stadig på, det er muligt.
Det er landsbyens lokalråd, der står som tovholder for det spændende projekt.
Søpavillonen er tænkt som en del af et nyt samlingssted, Landsbyfælleden, som ligeledes skal være samlingssted for landsbyens og omegnens beboerne.
Ideen er, at Landsbyfælleden skal være et levende fællesareal for borgere og gæster i alle aldre og med plads til læring og leg for både store og små.
Borgerne i Ødis-området har selv bidraget med godt 100.000 kroner til projekt Søpavillonen. Resten af beløbet er tilvejebragt via fonde og kommunal støtte.
I 2016 købte Kolding Kommune et område ved Ødis Sø med formålet at skabe grundlag for et samlingssted for børn, unge og ældre fra lokalområdet. De seneste halvandet år har lokalrådet arbejdet med projekt ”Ødis Søpark”, og det har blandt skabt en cirkelbro ved den smukke sø.
Finansieringen af projektet i Ødis ser således ud:
Nordea Fonden:
1.000.000 kroner. Realdanias kampagne ”Underværker”: 1.000.000 kroner. Kolding Kommune: 1.000.000 kroner. Kolding Kommunes landsbypulje: 400.000 kroner. Lokal indsamling: Cirka 100.000 kroner. Desuden har den lokale fond, Esther og Hans Clausens Mindefond, bidraget med 40.000 kroner til finansieringen.
/bro

Se også