– Kold luft mellem læger og regionen

Poul Erik Jensen, (Soc.) Vamdrup – medlem af regionens sundhedsudvalg.

REGIONEN: Der er åbenbart kold luft mellem lægerne og Region Syddanmark. Lægerne har netop opsagt aftalen om vagtlægekonsultationer i Region Syddanmark.

Det er sket overraskende med et varsel på seks måneder, og det betyder, at nuværende aftale fra 2007 kun er gældende til udgangen af september.

Vi har tidligere omtalt, at regionen for nylig har afvist en regning fra vagtlægerne på 450.000 kroner for nogle – efter regionens opfattelse – uduelige og slørede lydoptagelser fra patienter, som har klaget over behandlingen hos Lægevagten.

– Der er for mig ingen tvivl om, at luften er kold mellem regionen og lægernes organisation PLO, siger Poul Erik Jensen (S) Vamdrup, der er medlem af regionsrådet, om lægernes seneste udspil vedrørende opsigelse af aftalen om konsultationer hos vagtlægerne.

Han ser dog fortrøstningsfuldt på opsigelsen. For lægerne har pligt til at indgå i en vagtlægeordning, også efter september. Det er nemlig aftalt i en landsdækkende overenskomst.

Poul Erik Jensen påpeger, at lægerne i Syddanmark gennem næsten to år har haft svært ved at leve op til den endnu gældende vagtaftale:

– Således har der i perioder været meget lange svartider på telefoniske henvendelser til lægevagten. Og dertil kommer de slørede lydoptagelser til 450.000 kroner. Og bedre er det ikke, at lægerne egenhændigt har lukket 11 af de 21 lægevagtkonsultationer, siger Poul Erik Jensen.

Der er aftalt forhandlinger om et par uger mellem PLO og regionen med henblik på en ny aftale omkring Lægevagten. /bro.

Se også