Borgere skylder Kolding Kommune over 70 mio. kr.

Teamkoordinator Charlotte Bang Jørgensen, Kolding Kommune.

Den 8. april begynder SKAT at udbetale overskydende skat. Men nogle borgere kan se langt efter pengene.

”Hvis du har gæld til kommunen, så kan det modregnes i den overskydende skat,” oplyser teamkoordinator Charlotte Bang Jørgensen, Kolding Kommune.

Modregningen sker, før den overskydende skat udbetales, men man får naturligvis besked om, at pengene er gået til at betale af på gælden til det offentlige.

Borgernes restancer til Kolding Kommune løber sammenlagt op i ca. 70 mio. kr. Det kan f.eks. være borgere, der i strid med reglerne har fået udbetalt både kontanthjælp og SU i en periode, eller forældre, der ikke har betalt for pasning af deres barn i daginstitution/SFO.
De seneste år er gælden til kommunen faldet lidt i forbindelse med ekstra fokus på at nedbringe restancerne.

”Det er en indsats, som vi fortsætter med. Det er vores ansvar at passe på de penge, der er opkrævet i skat hos borgerne. Men vi har også fokus på at forhindre, at folk bliver fanget i en gældsfælde, der kan være svær at slippe ud af, og som ofte har store konsekvenser for hele familien,” understreger Charlotte Bang Jørgensen.

Få gratis rådgivning

Hvis du har gæld til kommunen, så kan du altid kontakte den relevante afdeling eller ringe direkte til Opkrævning på tlf. 79 79 21 00 for f.eks. at høre nærmere om muligheden for at få en afdragsordning.

Herudover tilbyder både kommunen og en række frivillige organisationer gratis rådgivning – læs mere på siden Økonomisk rådgivning.

(https://www.kolding.dk/borger/borgerservice-okonomi-ydelser/okonomisk-radgivning/)

Henri.

Se også