John på Blomstergården har fuld fart på til ’Mors Dag’ på søndag

Gartner John Clausen med en såkaldt Sundaville red i favnen.

Af Ingolf Becker

”Der er altid fuld knald på,” fortæller gartner John Clausen fra Blomstergården ved Christiansfeld, om Mors Dag.

Det er søndag den 8. maj, at det går løs, men allerede 14 dage før har John Clausen forsøgt at danne sig et skøn over den ordre, han skal afgive til engrosfirmaet.

Torsdag den 5. maj ankommer containerne med afskårne blomster, der skal opbevares koldt. Herefter går John og personalet i gang med at forberede blomsterne, blandt andet ved at aftorne roserne.

Om lørdagen går man for alvor i gang med at klargøre de første ordrer.
Pakningen fortsætter fra kl. 5 om søndagen, hvor dørene til kunderne åbnes kl. 7. Fire biler kører buketter ud om søndagen til omkring kl. 16.

”Folk vil spendere mere og mere,” forklarer John Clausen, ”og de er blevet bedre til at bestille i god tid.”

Mors Dag

Mors Dag kom til Danmark tilbage i 1929 med fokus på indsamling til blandt andet krigsenker. Selvom dagen således har mange år på bagen, er interessen bestemt ikke blevet mindre.

”Mors Dag er stadig den største dag på hele året – også i forhold til eksempelvis Valentins dag,” fortæller John Clausen, der forventer en prisstigning på omkring 10 procent.

Det er fortsat buketten, der er mest populær med små arrangementer af forskellige blomster og grønt. Det er sjældent, at kunderne køber eksempelvis en ren buket røde roser, da det er blevet alt for dyrt, forklarer gartneren. Det gennemsnitlige beløb, der spenderes, er 300 – 400 kr.

Blomstergården 45 år

Blomstergården ligger på Hjerndrupvej 10 ud til omfartsvejen udenfor Christiansfeld. Blomstergården fylder i år 45 år.

Se også