Spærrer hovedvej under reparation af bronzebånd

Lastbiler opfordres til at benytte motorvejen

CHRISTIANSFELD: Hovedvej 170 mellem Christiansfeld og Kolding – Koldingvej – vil være lukket for gennemkørsel ved den gamle grænse syd for Taps fra onsdag den 11.maj kl. 09 og til senest fredag den 13.maj eftermiddag . I perioden vil der være omkørsel de smalle veje, Vejstruprødvej og Tingskovhedevej. Lastbiler anbefales dog at holde sig til motorvejen, da omkørslen sker ad smalle veje.

Fra Kolding Kommune oplyses, at vejen spærres fordi bronzebåndet i vejbanen, som markerer, hvor den gamle grænse fra 1864 til 1920 gik, skal stabiliseres.

– Båndet har sat sig lidt, siden det blev lagt ned i asfalten for et år siden, og det vil på sigt ødelægge mindestriben. Derfor laver vi nu en stabilisering ved at sprøjte noget lim ind under bronzen, så det igen kommer til at ligge helt fast. Afhængig af luftfugtigheden kan det tage op til 48 timer for limen at hærde”, fortæller konsulent Troels Kragh, fra Kolding Kommune.

Båndet er lavet af kunstneren Flemming Jarle og blev afsløret af Hendes Majestæt Dronning Margrethe ved den officielle fejring af genforeningen 13. juni 2021

/ sebro

Se også