Gammel tinglysning generer planer om nyt boligbyggeri

Her ses arealet Storegade 47 i Lunderskov i fugleperspektiv indrammet med hvide stiplede streger. (Foto: Kolding Kommune).

Af Svend Erik Brodersen, journalist (DJ)

LUNDERSKOV: En gammel tinglysning og deklaration har sat en foreløbig stopper for en lokal byggeinvestors planer om nye boliger ved hovedgaden i Lunderskov.

Investoren har fremsendt et forslag til godkendelse hos Kolding Kommune, men er stødt på problemer.
Kommunen agter åbenbart delvist at håndhæve en tinglyst deklaration fra 1933 for en vejbyggelinje. Og det er generende for den fremsendte bebyggelsesplan.

Vejbyggelinjen bestemmer, hvor tæt en bebyggelse må komme til vejmidten. I denne sag handler det om Storegade i Lunderskov, som er byens hovedgade. Tinglysningen og deklarationen fra 1933 gælder fra Drabæk Mølleås underføring på Storegade og helt frem ad Reinholdts Bakke til den nuværende hovedvej 32.

Sagen ligger i øjeblikket i udvalgsbehandling i kommunen. Forvaltningen har forslået at løse problemet ved at dispensere og reducere afstanden fra vejmidten til byggeriet fra 17, 5 meter til 10 meter.

Men det har hverken den nuværende ejer af arealet – eller investoren været tilfredse med. De vil have den tinglyste deklaration helt fjernet. De henholder sig til en gældende lokalplan for området fra 2007, som netop giver mulighed for opførelse af boliger på stedet.

Seneste udvikling i sagen er dog, at politikerne i Plan- og Teknikudvalget har besluttet at gå endnu længere end forvaltningen i et forsøg på at imødekomme investorens ønske.

De tilbyder yderligere dispensation for vejbyggelinjen, således at boligbyggeriet kan gennemføres med en afstand på kun ca. 8 meter mellem byggeri og vejmidten.

Aunsbjerggrunden

Striden handler om den såkaldte ”Aunsbjerg-grund”.

Navnet skyldes, at der gennem mange år har ligget et mekanikerværksted og senest også en udstillingshal for biler på grunden, drevet af familien Aunsbjerg Nielsen. Begge dele er dog nu revet ned, og arealet har i længere tid ligget stærkt tilgroet og ubenyttet hen.

Se også