Jubilæum i Lunderskov Krolfklub

Det er lige vejr til at spille Krolf for tiden. Den 20. maj inviterer Lunderskov Krolf klub til jubilæum.

– I 2001 fik Svend Christiansen den fantastiske ide, at Lunderskov skulle have en krolfklub, fortæller Sonja Jensen fra klubben.

– Der var ikke langt fra tanke til handling, så alle, som kunne tænkes at ville være med på ideen, blev samlet til et spil på Svends private bane. Det gav pote!

I 2002 var Lunderskov Krolfklub en realitet, og klubben blev medlem af DKU, Dansk Krolf Union.

Der var allerede samme år deltagelse i turneringer, der var 30 medlemmer – og pladsproblemer!

Der blev etableret baner i henholdsvis Henrik Bjerregaards have og i anlægget.
Senere kom der to baner til ved Drabæks Mølle, hvilket fungerede fint i en del år. Men klubben havde vokseværk, og desuden skiftede Møllen ejer, så det var uvist, om der kunne spilles på de hidtil aftalte tider, fortæller Sonja Jensen.

Dobbelt jubilæum fejres den 20. maj

I 2012 flyttede Krolfklubben til nye baner, og et nyt klubhus på Kobbelvænget 3, ved Lunderskov Hallen. Med disse to årstal er der reelt to jubilæer i 2022, nemlig opstarten i 2002 og det nye domicil i 2012.

– Der er noget at fejre, og det vil blive gjort! Der vil være Åbne Baner, harmonikamusik og en pølsevogn, så alle kan få brugt energi på at spille krolf, ørerne fyldt med god musik og maven med lækkerier fra pølsevognen! lover Sonja Jensen fra Krolfklubben om det kommende jubilæum. Det holdes altså den 20. maj.

– På jubilæumsdagen vil der selvfølgelig også være mulighed for at prøve at spille krolf. Kølle og kugle kan lånes, og der vil være en erfaren spiller, som vejleder ved alle prøvespil.

Man skal ikke fortvivle, hvis der ikke er succes med at ramme i første forsøg. Krolfkugler lever deres eget liv, som er langt fra det, man som spiller finder bedst, altså at komme hurtigt i hul. Er der interesse for mere, vil der tilbydes en prøveperiode, typisk tre-fire gange, inden der investeres i egne spilleredskaber.

Mindes stifteren

– Desværre oplever Svend Christiansen ikke at fejre alt dette, som han lagde grunden til, beklager Sonja Jensen.

– Som mange ved, mistede vi Svend sidst i 2021. Vi vil tænke på ham med taknemmelighed, både ved jubilæet og i mange andre forbindelser – for uden hans utrættelige arbejde for at få en krolfklub stablet på benene, havde denne fest ikke fundet sted.

Tak Svend, for din utrættelige indsats. Den har givet mange glade timer til mange mennesker! Vi har dig i tankerne – også på denne dag, slutter Sonja Jensen fra Lunderskov Krolfklub.

Henri.

Se også