16-årig dreng fra Vamdrup dømt for at sætte ild til brandvæsnet!

VAMDRUP: En 16-årig dreng fra Vamdrup er blevet idømt seks måneders betinget fængsel efter blandt andet en påsat brand på TrekantBrands Uddannelsescenter Gudsø.

Den 16-årige og en medgerningsmand var brudt ind på TrekantBrands uddannelsescenter, og havde sat ild til en førstehjælpstaske i en garagebygning.

Da der var tale om en plastiktaske, der er lavet af noget kraftigt pvc-materiale, afgav den en sort, fed røg. Hele garagen var dermed fyldt med røg og sod.

Det gav skader på bygning og inventar for omkring 260.000 kr., og der vil nu blive rejst et erstatningskrav, skriver Beredskabsinfo.

Den 16-årige tilstod branden og den ulovlige indtrængen. Han havde en reststraf fra en tidligere sag, og dermed landede den samlede straf på seks måneders betinget fængsel. Den anden gerningsmand har endnu ikke fået sin sag behandlet.

Erstatningskravet vil senere skulle behandles i en civil retssag. Kravet lyder på 250.000 kr. Efter indbruddet har TrekantBrand styrket sikkerheden på Uddannelsescenter Gudsø med ekstra hegn og video-overvågning.

Se også