Festlig indvielse af sti ved Kongsbjerghjemmet i Lunderskov

Birgitte Kragh fra Kolding Byråd holder indvielsestalen (th.). På billedet ses også Lise Ørberg i kørestol og plejehjemsleder Hanne Laursen.

”Den flotte sti giver mulighed for ture i fællesskab. Den er bred nok til at gå hånd i hånd, arm i arm eller til en kørestol,” lød det fra medlem af Kolding Byråd og næstformand i Seniorudvalget, Birgitte Kragh.

På plejehjemmet Kongsbjerghjemmet i Lunderskov var der den 21. juni indvielse af den nye sti langs plejehjemmet med deltagelse af beboere og pårørende samt personale. I dagens anledning var der pyntet med flag og lagt en rød løber ud, hvor snoren skulle klippes over.

Et minde til samlingen

”Stien giver mulighed for vind i håret og sol på kinden. Den kan give andre tanker, minder om sommerdage og gode gamle dage. Mens man skaber et nyt minde til samlingen,” fortsatte Birgitte Kragh.

Lise Ørberg klipper snoren over bistået af Birgitte Kragh.

Efter disse ord klippede Lise Ørberg den røde snor over med hjælp fra Birgitte Kragh. Lise er med sine 105 fødselsdage bag sig alderspræsident på plejehjemmet, hvor hun nu har boet i to år.

Kirsten Nielsen, der er formand for frivillig-gruppen på plejehjemmet, kom med fire store planter. ”Frivilliggruppen giver fire planter, en plante for hver af de fire enheder, der støder op til den nye sti,” lød ordene fra Kirsten Nielsen. ”De må dog også gerne plantes samlet,” tilføjede hun.

160 meter sti

Mange beboere fra plejehjemmet og deres pårørende var mødt frem til arrangementet, der fortsatte med en fælles gåtur ad den nye 160 meter lange sti, der ender ved fællessalen. Det var i dag særligt passende, da der i fællessalen var dækket flot op til en festmiddag i anledning af indvielsen af stien. Menuen stod bl.a. på helstegt pattegris på grill.

Pianist Olav Kjeldsen bidrog til hyggen.

”Der er 32 beboere på Kongsbjerghjemmet, der var igennem en større ombygning i 2002,” fortæller plejehjemsleder Hanne Laursen.

Tres til spisning

”Vi er nok 60 til spisning her i aften. Det er et par år siden, at der har været rigtigt mange samlet,” siger Hanne. ”Det er pårørenderådet, der betaler for festen i aften. De har en del penge, da der ikke har været arrangementer på grund af coronaen,” tilføjer hun.

Stien er delvist betalt af en anonym giver med 300.000 kr, og så har fonde også ydet tilskud.
Der er dannet en ”Sti-gruppe” på hjemmet med deltagelse af nogle af de frivillige, personalerepræsentanter og pedellen.

Ikke helt i mål

Sti-gruppen kan dog ikke stoppe arbejdet i gruppen med indvielsen af stien, da man ikke er helt i mål endnu.

Indvielse af den nye sti med Lise Ørberg, Else Schwarz og Birgitte Kragh i spidsen

”Vi vil gerne have mere beplantning, belysning og bænke,” afslører Hanne om de kommende planer. Men lige nu er de godt tilfredse med resultatet. ”En sti, hvor beboerne kan færdes trygt og nyde vejret og udsigten fra plejehjemmet, hvor der altid er noget at få øje på,” fortæller Hanne Laursen.

Fra de fire enheder er der udgang til stien og på den anden side af stien er der et solidt metalhegn. Hegnet begrænser dog ikke beboerne i et flot kig ud over dele af Lunderskov.
Det er lige før, at Lise Ørbæk kan se hjem til sin tidligere genbo Else Schwarz, som hun har meget kontakt med i dagligdagen.

Se også