Lise Ørberg er ældst på plejehjemmet

Med 105 år er Lise Ørberg formentlig også den ældste i hele Kolding Kommune.

Lise Ørberg var helt i front ved sti-indvielsen ved Kongsbjerghjemmet i Lunderskov.

Alderspræsidenten på Kongsbjerghjemmet i Lunderskov klippede den røde snor over i tirsdags, da der var indvielse af en ny sti.

Hun er formentligt også den ældste i Kolding Kommune. Det er Lise Ørberg, der den 4. marts i år fyldte 105 år. Lise har boet på plejehjemmet i to år.

”Jeg er glad for at bo her,” fortæller hun. Hun har et hjørneværelse med vinduer lige ud til den nye sti og en flot udsigt.

”Jeg har kendt plejehjemmet i mange år,” fortæller hun. ”Jeg har deltaget i aftenarrangementer på hjemmet en gang om måneden i flere år.”

God støtte fra Else

Lise har ikke længere familie nært på, da hun hverken har søskende eller børn. Hun har til gengæld en rigtig god veninde i Else Schwarz, der er 81 år. De er tidligere genboer gennem 25 år.

Else Schwarz, 81 år og Lise Ørberg, 105 år.

Lise Ørberg har også tidligere haft sin gang i Aktivitetshuset, som i 2017 fejrede sit 25 års jubilæum. Lise var på det tidspunkt blevet 100 år og blev i anledning af jubilæet udnævnt til æresgæst af Aktivitetshuset. Til stor overraskelse for hende selv, udtalte hun til JyskeVestkysten i april 2017.

50 år i Norge

Lise Ørbergs far, Johannes Ørberg, var praktiserende læge i Lunderskov. Hun har selv boet i Norge i 50 år, hvor hun var arkivar ved NATO. For 25 år siden vendte hun tilbage til Danmark og Lunderskov.

Lise Ørberg har lidt bøvl med bentøjet og sidder i kørestol. Hun klarer dog selv at komme i bad. Lise er mentalt frisk, men bliver hurtigere træt. Det var lidt en udfordring for hende at være i front med overklipning af snoren ved indvielsen af den nye sti. Det hele gik dog fuldstændig som planlagt, og stien kunne officielt tages i brug.

Se også