Aktiv uge i Lunderskov med fodboldskole

Træner Lars udråbes til verdens bedste fodboldskole-træner af de unge spillere.

 

I sidste uge, uge 26, var der stor aktivitiet ved Lunderskov Boldklub. Femog halvfems børn og unge fra Lunderskov og omegn havde afsat en uge for at blive bedre til at håndtere den runde fodbold og samtidig have det sjovt sammen.

Det er tredie gang, at Lunderskov Boldklub lægger græs til en uge med fodboldskole. DGI står som arrangør af fodboldskolerne for at støtte breddeidrætten. Lunderskov er med de knap 100 deltagere den næststørste fodboldskole i Syd- og Sønderjylland i år, kun overgået af Dybbøl, der har 200 deltagere.

Seks til fjorten år

”De yngste er seks år og de ældste er fjorten år,” oplyser leder Hans Henrik Henriksen. ”Vi taber nogen, når de ældre begynder at miste interessen for at deltage, men de har måske også deltaget flere gange i de yngre år,” fortsætter han.

Spillerne Signe, Josephine, Augusta og Ninna.
Fodboldskole-leder Hans Henrik Henriksen fra Kolding.

 

Deltagerne er i gang mandag til fredag fra kl. 9 til 15. Fodbolden skal helst indgå i alle aktiviteterne på banen, men man kan fx. godt spille fodboldtennis.

”Vi kan godt mærke, at spillerne er begyndt at blive lidt trætte her sidst på ugen,” siger Hans Henrik, ”og det er trænerne også. Ikke mindst mentalt kan man godt blive lidt træt”. ”Men det er så sjovt og det er dejligt at være i Lunderskov. Klubben vil gerne og det er en god organisation,” fortsætter han. ”Man holder fx kiosken åben og det er dejligt for spillerne og os trænere.”

”Spillerne er opdelt i seks grupper, hvor hver gruppe har en træner. Der er dog to trænere med den yngste gruppe, hvor deltagerne er seks år,” forklarer Hans Henrik.

Seks trænere

Hans Henrik medbringer seks trænere, der er i begyndelsen af tyverne. Selv er Hans Henrik 44 år og har tyve års jubilæum som træner. Han har gradvist skruet lidt ned for arbejdet med fodbold.

Træner Abokor med spillerne Noah, Mikkel og Jeppe.

 

Han er netop stoppet i en stilling som uddannelsesleder ved Fredericia Gymnasium og skal begynde ved Haderslev Katedralskole efter sommerferien i en tilsvarende stilling.

”Der er et eller andet ved at arbejde med de unge mennesker,” fortæller han, mens han hjælper en ung spiller med at få snøret sine støvler, så spillet kan gå videre.
795 kroner

Det koster 795 kroner for at deltage. Ud over træningen får spillerne en tøjpakke, en drikkedunk og den fodbold, de har spillet med i ugens løb.

Om fredagen gik det løs med stævner som afslutning på en aktiv uge i Lunderskov.

En tiltrængt pause fra fodboldspillet.
Se også