Retssagen om ulovlig cigaretproduktion i Vamdrup er i gang

 

Det handler om en indviklet sag – som bliver langvarig
– og som skatteyderne formentlig kommer til at betale

 

Et kik fra Ødisvej ind på gårdspladsen til landejendommen, hvor der helt  i ubemærkethed over en meget lang periode blev fremstillet ulovlige cigaretter i millionvis. 

 

VAMDRUP: Så er den egentlige retssag i gang mod tolv østeuropæiske mænd i den omfattende sag om svindel med tobaksafgifter og illegal cigaretproduktion på Ødisvej i Vamdrup.

Retssagen gik i gang torsdag, og der er foreløbig planlagt 15 retsmøder i sagen. Det handler om en meget omfattende sag med et langt og indviklet anklageskrift som baggrund.
Det fremgår, at alene er statskassen snydt for i omegnen af en halv milliard kroner. Og der er i sagen, i følge anklageskriftet, fx rejst tiltale mod seks af mændene blandt andet for produktion af omkring 240 millioner ulovlige cigaretter.
Ved anholdelsen på landejendommen fandt myndighederne i omegnen af otte tons tobak og 11,6 millioner cigaretter, som også skulle have været afsat på det illegale marked med aftagere primært i England.

Bøder i millionklassen fængsel og udvisninger

Oprindeligt blev der anholdt tretten mænd. Men én af dem er, som tidligere omtalt i avisen, allerede idømt fængsel, bøde og udvisning.  De øvrige tolv mænd er også i retten mødt med en påstand om fængselsstraf og enorme bødesummer og udvisning.
De før omtalte seks mænd, der er tiltalt for den største enkeltproduktion af cigaretter, bliver mødt med en påstand om en samlet bødestraf på 453 millioner kroner. Og i et andet forhold, i den indviklede sag, står de yderligere til en bøde på 90 millioner kroner hver! Derudover bliver de mødt med påstand om udvisning og indrejseforbud.,

Retssag på skatteborgenes regning

Den lange og dyre forestående retssag kommer skatteborgerne formentligt til at betale. For det er nok utopi, at tro de mange millioner kan hentes hos de tiltalte østeuropæere.
Retssagen forventes først afsluttet med domsafsigelse i løbet af oktober. /sebro

Se også