Efterlyser finansiering af ambitiøs biodiversitetsplan

 

Sportsfiskere og naturfolk i Kolding Herreds Landbrugsforening mener ikke, at kommunen investerer nok i naturen.

NATUR: Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) er ikke tilfreds med, at Kolding Byråd har vedtaget en ambitiøs biodiversitetsplan uden ledsagelse af finansiering.

– I de kommende uger skal politikerne forhandle budget, og dermed er der rig mulighed for at udmønte de flotte politiske hensigter på blandt andet Naturtopmødet op til kommunalvalget sidste år. Her talte de politiske spidskandidater varmt for at give natur og biodiversitet bedre forhold, siger Torben Lindholst, formand for Kolding Sportsfiskerforening.

Han gør i en pressemeddelelse fra KHL opmærksom på, at Kolding Kommune desværre er at finde på en lidet flatterende 85. plads over kommunernes naturkapitalindeks.
Det betyder omskrevet, at Kolding Kommune ligger på en sørgelig bundplacering i forhold til afsatte midler til natur/miljø med 23 kroner. pr. indbygger, hvor landsgennemsnittet er helt oppe på 155 kroner.

Poul Bøving Christensen, næstformand i KHL føjer til:
– Vi anbefaler politikerne at øge de budgetterede midler til vandløbsrestaurering og vedligehold og dermed også muligheden for at give en stor håndsrækning til de planer, som Kolding Herreds Landbrugsforening og Kolding Sportsfiskerforening sammen har for at forbedre biodiversiteten, lyder blandt andet i pressemeddelelsen. / sebro

 

Se også