Politiet finder ikke grundlag for retsforfølgelse i Gravenshoved-sagen

Sagen opgives til trods for påståede groteske forhold om blandt andet voldtægter, ydmygelser, vold og indespærring

Fra tiden da Gravenshoved Kostskole eksisterede.Af Svend Erik Brodersen journalist (DJ)

GRAVENSHOVED:  Var det en storm i et glas vand, da der sidste efterår blev rejst alvorlig kritik og politianmeldelse om forholdende på den tidligere Gravenshoved Kostskole? Det kan i hvert fald være en konklusion, efter at politiet nu har afsluttet sine undersøgelser og sat punktum for sagen uden retsforfølgelse af implicerede personer.  

Siden oktober sidste år har Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsket, om der er sket noget strafbart på den tidligere Gravenshoved Kostskole. Og politiet mener ikke, at der er begået noget strafbart.  I alt er der efterforsket godt 150 sager, heraf langt den overvejende del er voldssager kombineret sædelighedssager, skriver politiet i en pressemeddelelse, som blev sendt ud onsdag.

Forældelse

Sagerne er afsluttet, især fordi de efter gældende regler for forældelse ikke kan føre til en straffesager. I en del af sagerne vurderes desuden, at der ikke har været tale om forhold, der jævnfør retspraksis har været strafbare på daværende tidspunkt, lyder det fra Politiet.

For mange kommer politiets konklusion af forholdende på den på tidligere kostskole i Anslet ved Fjelstrup nok som en overraskelse. Ikke mindst set med baggrund i de groteske forhold, som kom frem, da sagen tog sin begyndelse med alvorlige anklager om blandt andet voldtægter, ydmygelser, vold og indespærring.

Det var Aalborg Kommune, der meldte sagen til politiet 12. oktober sidste år, efter at 31 tidligere elever var gået til kommunen med fortællinger om deres oplevelser på skolen. Men ser det altså nu ud til, at både udsagnene fra eleverne og anmeldelsen fra Aalborg Kommune har været forgæves.

Se også