Vækstvirksomhed fra Lunderskov nomineret til Akademikerprisen

Nogle af medarbejderne i den hurtigt voksende virksomhed i Lunderskov.

For 2 år siden var der kun 1 ansat – i dag er der 10 højtuddannede medarbejdere i de renoverede lokaler ved banegården i Lunderskov.

Det tidligere Mortensens VVS er nu omdannet til nye flotte kontorer med i alt 16 arbejdsstationer og ikke mindre end 7 mødelokaler.

Der er god plads til fortsat vækst, og selvom markedet lige nu er svært, er målsætningen fortsat vækst og international ekspansion.

Stifter og direktør Bjarke Wolmar, som tidligere har været direktør for Hydro Aluminium, Business Kolding og senest vækstchef i Odense, fik ideen til de 4 virksomheder, som har til huse i ejendommen, tilbage i 2015 og har fra 2020 arbejdet fuld tid på selskaberne.

Tre selskaber

”Investering og Studiebolig” er det største selskab med knap 1.000 aktionærer fra hele Danmark. Man får et afkast på ca. 7% og sikkerhed for at ens børn kan få studiebolig i København, Århus og Odense.

”Investering og Feriebolig” har omkring 600 aktionærer og 50 ferieboliger i Europa, blandt andet i Norditalien, Sydspanien, Den Franske Riviera og senest nye spændende destinationer i Montenegro og Kroatien.

Boligerne er opkøbt og sat i drift inden for et års tid. Som aktionær får man et afkast og adgang til de 50 ferieboliger.

Senest er Investering og Seniorbolig stiftet. Næste store opgave er at bidrage til den CO2 reduktion og energiinvesteringer med selskabet Investering og Klima A/S.

Højtuddannede

– Vi har ansat højtuddannede medarbejdere, som har været i stand til at udvikle løsningerne selv, som booking- og salgssystemer, processer og procedurer, siger Bjarke Wolmar.

– Det har gjort, at vi har kunnet ekspandere lynhurtigt og med en høj grad af delegering og ansvar til den enkelte. Vi har mange forskellige kompetencer, og man hjælper hinanden på kryds og tværs. Virksomheden er indstillet til akademikerprisen med baggrund i de mange ansættelser, siger Bjarke Wolmar.

Administrationschef Emilie Vorager har opbygget de interne processer.

Brug for lokale folk

– Medarbejdere med erfaring er også vigtigt. I vores arbejde fremadrettet vil vi gerne have medarbejdere med erfaring fra lokalområdet. På den måde får vi en god blanding.

– Vores ledelsesfilosofi er at fokusere på folks styrker. Man kan arbejde med det, som man er god til og på den måde, som det passer en bedst. Medarbejderne må i det store hele komme og gå, som det passer dem – naturligvis er kunderne nummer ét, og vi er altid klar til at hjælpe kunderne.

Bjarke Wolmar indrømmer, at der ikke er mange, som forestiller sig, at den type virksomhed kan findes i Lunderskov.

– Men Lunderskov er centrum i trekantområdet: København-Lunderskov-Hamburg, bemærker han.

Bestyrelsen består af så kendte folk som tidligere chefredaktør for dagbladet Børsen, Leif Beck Fallesen (formand), Line Baun Danielsen og tidligere borgmester i Fredericia, Uffe Steiner Jensen.

Se også