Flertal i regionsrådet vil oprette ny “privat” fødeklinik i Kolding

Det har overrasket, fordi samme råd har for nylig bevilgede 67 mio. kroner til udbygning og modernisering af fødeafsnittet ved Kolding Sygehus.

Fødeafdelingen på Kolding Sygehus får snart uventet konkurrence ny “privat” fødeklinik.

POLTIK:  Et borgerligt flertal i regionsrådet for Region Syddanmark, bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Radikale Venstre, har overraskende godkendt etableringen af en ny privat fødeklinik i Kolding. Socialdemokraterne og SF stemte imod.

Om et års tid åbner dørene i Trekantområdet til en nyetableret privat fødeklinik betalt af det offentlige. Og det bliver et sted i Kolding. Beslutningen er truffet af et flertal i Regionsrådet efter en lang debat. Beslutningen er overraskende, fordi rådet for nylig også besluttede at putte ikke mindre end 67 millioner kroner i en ny familievenlig fødeafdeling ved Kolding Sygehus.

Udbudsstrategien for den nye ”private” fødeklinik skal indeholde en kontrakt på fem år, og det er forventningen, at det nye tilbud vil kunne tage imod 240 gravide om året. Det vil være gravide fra Sygehus Lillebælts optageområde i og omkring byerne Kolding, Fredericia, Vejle og Middelfart, der kan vælge at føde på den nye private fødeklinik.
Tilbuddet vil dog kun gælde for kvinder med en ukompliceret graviditet og forventet ukompliceret fødsel, som ønsker at føde et mindre sted med en mere hjemlig ramme, og som føler sig trygge ved at vide, at der er kort afstand til fødeafdelingen på sygehuset, hvis der opstår komplikationer under fødslen.
– I Region Syddanmarks budgetaftale for 2022 var der er et politisk flertal for etablering af en privat fødeklinik i Kolding. Det er ikke noget, vi har haft mulighed for at tilbyde før, men de har haft et lignende tilbud i Region Sjælland siden 2013, som også blev til på baggrund af et politisk ønske og en budgetaftale. Så nu prøver vi det af, forklarer Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) . /sebro

Se også