Nyt erhvervsbyggeri er i gang i Vamdrup

Virksomheden Nordic Maskin & Rail bygger nyt hovedsæde i Bønstrup Industripark

 

Virksomheden Nordic Maskin & Rail er i gang med at etablere hovedsæde i Bønstrup Industripark i Vamdrup (Foto: pej).

VAMDRUP: Der er nu et stort erhvervsbyggeri i gang i Vamdrup. Det er virksomheden Nordic Maskin & Rail, der drøner frem, som opfører nyt hovedsæde og administration på Krumtappen i Bønstrup Industripark.

Entreprenørvirksomheden Kjærh & Trillingsgaard er totalentreprenør på byggeriet, som mod vest grænser ud til Klebækvej. Nordic Maskin & Rail købte erhvervsgrunden i Bønstrup Industripark for et par år siden. Den var privatejet, og har tidligere været ejet af  et tidligere stort lokalt svær-transportfirma. Men på grund af overophedning i byggebranchen på denne tid, blev byggeriet af blandt andet administrationsbygning udskudt. Men nu mener firmaet, at tiden er inde til byggestart.
Nordic Maskin & Rail, som nu bygger i Bønstrup Industripark drøner frem . Virksomheden startede oprindeligt for en del år siden under meget små forhold i lokaliteter i vest for Vamdrup. Herefter flyttedes der til en større ejendom på Ballegårdsvej i Bastrup syd for byen, men nu er rammerne der altså også prængt.

Nordic Maskin & Rail bygger .hele døgnet rundt jernbanespor over hele Danmark. ( Foto: Fra virksomhedens hjemmeside)

Nu en af Danmarks førende

Nordic Maskin & Rail er i dag absolut en af Danmarks førende entreprenører med mange års erfaring inden for alle former og forskelligartet banearbejde, med specialer som anlæggelse og ombygninger af jernbanespor i alle afskygninger.
Virksomheden, som nu får nyt hovedsæde i Bønstrup Industripark i Vamdrup, beskæftiger sig med alle typer af banepersonale, og har samtidig eget materiel, som er banegodkendt. Der arbejdes døgnet med opgaver i hele Danmark. Også når der måtte være behov for akut hjælp.
Opgaverne strækker lige fra gravearbejde til etablering af nye jernbanespor samt vedligeholdelse.  Og i takt med årene er kompetencerne udvidet, således der i dag også tilbydes en række portefølje ydelser. Her kan blandt andet kan nævnes skovarbejde og pasningsaftaler af grønne områder langs med de danske baner.
Virksomheden arbejder både for Bane Danmark og de private jernbaneselskaber.

Mangler industrijord

Nordic Maskin og Rail bliver dog nok – i hvert foreløbig – den sidste virksomhed, der kan slå sig ned og bygge nyt i Vamdrup. Kolding Kommune er nemlig totalt udgået for industri jord i Vamdrup. Og sådan har det været meget længe.  Og det undrer tidligere byrådsmedlem og nu regionsmedlem, Poul Erik Jensen. Han siger:
– Da jeg sad i byrådet fik jeg et klart tilsagn om, at der ville komme nye kommunale erhvervsområder i Vamdrup. Men indtil videre er der stadig ikke kommet varer på hylden. Det syntes jeg ikke, er godt nok. Jeg har derfor en forventning om, at der snart desangående kommer en udmelding fra kommunen. Der mangler nemlig hårdt kommunal erhvervsjord i udbud i Vamdrup, lyder det fra Poul Erik Jensen. / sebro

Se også