Fik ny nødbehandler bil i jubilæumsgave

Jarl Vagn Hansen og Knud Erik Langhoff fanget i linsen under receptionen. (Foto: TrekantBrand)

VAMDRUP:  Vamdrup Brandvæsen – nu TrekantBrand station Vamdrup – har i weekenden fejret 75-års jubilæum. Og som ”jubilæumsgave” vankede der en ny nødbehandler bil.

Jubilæet blev internt markeret fredag med en indbudt reception og lørdag med et stort spændende og meget velbesøgt åbent hus-arrangement ved brandstationen på Jernbanegade, som var kædet sammen byens ”Børnenes Dag”. Og det fik rigtigt mange poder af huse. Især blå blink og de røde og gule brandbiler trak til.
Nøglerne til den ny nødbehandler, en WW pickup Flex, overleverede Koldings borgmester Knud Erik Langhoff (kons.) til Jarl Vagn Hansen, direktør for Trekantområdets Brandvæsen. Bilen er nemlig tilvejebragt gennem et godt samarbejde mellem kommunen og TrekantBrand.
Ved samme lejlighed blev det også markeret, at Vamdrup har haft sin lokale nødbehandler bil i tyve år. En ordning, der med Vamdrup som model, har bredt sig ud over hele landet:

Den nye nødbehandler bil som  snart vil kunne ses og høres i gadebilledet i og omkring Vamdrup.

Nødbehandlerbilen, som har til huse på byens brandstation, kører primært med udvidet førstehjælp i postdistrikt 6580 Vamdrup og nærmeste omegn. Og der er god brug for den. Op mod 250 gange var den ude med hjælp i 2022!
Brandstationen i Vamdrup er bemandet med 18 deltidsansatte brandmænd:
”I gør et flot stykke arbejde, og det vil jeg her sige tak for, lød det fra borgmester Knud Erik Langhoff. Borgmesteren benyttede også lejligheden til ridse nogle af de største hændelser i byen og i nabobyerne, hvor brandmændene fra Vamdrup havde ydet stor indsats. Og nævnte her blandt andre branden, der lagde byens store fjerkræslagteri aske, branden på Gori i Kolding, Hørgården i Kolding og Seestkatastrofen med flere.
Og direktøren for Trekantområdets Brandvæsen fulgte op:
”Vi ved, at I altid er klar til at stå i frontlinjen mod ilden, og vi ved at jeres indsats og mod både har reddet liv og har forhindret skader i at blive endnu større. I har vist, at i er i stand til at bevare roen, og handle på en sikker måde selv meget i udfordrende situationer. Jeg er stolt over at være brandchef for en så dygtig dedikeret gruppe af brandmænd som jer, lød det fra Vagn Jarl Hansen.
Og så blev der udbragt et leve for den nu 75-årige brandstation, sammen med, at der blev overrakt check pålydende 4.000 kroner, øremærket til socialt til at styrke kammeratskabet og sammen holdet på stationen. /seb.

 

Se også