Skamlingsbanken skal rumme skoleudflugter fra hele regionen

Historiske sprogfester og folkemøder på Skamlingsbanken i 1840’erne genoplives nu i en version, der er henvender sig til skolelever.

Af Svend Erik Brodersen, journalist (DJ)

SKAMLINGSBANKEN: Om to år skal alle 4. og 5. klasser fra hele Region Syddanmark samles på Skamlingsbanken hvert år dagen før Kr. Himmelfart. Allerede i år får de første klasser muligheden for at besøge det historiske sted.

Besøgene skal ske som et led i et større undervisningsprojekt, som i 2022 og 2023 skal udvikle og sætte fornyet fokus på de to historiske destinationer i Trekantområdet: Skamlingsbanken og Fredericia Vold.

Kolding Stadsarkiv har i samarbejde med Museerne i Fredericia fået bevilget samlet 450.000 kr. fra EWII og Region Syddanmarks kulturpulje til projektet ”Minde- og mødesteder”, som projektet benævnes.

– Vi er virkelig begejstret for den økonomiske støtte, som både EWII og Region Syddanmarks kulturpulje bidrager med. Det viser helt tydeligt, at der er en stærk opbakning til, at give børn muligheden for at møde historien på en anderledes og relevant måde, og dermed styrke deres historiebevidsthed, siger formanden for Kulturudvalget i Kolding Kommune, Eva Kjer Hansen (V).

Stærke fortællinger
Skamlingsbanken og Fredericia Vold rummer stærke fortællinger, der trækker tråde til hinanden, og som giver mulighed for en unik og autentisk oplevelse af historien. Det er således projektets målsætning, at det skal blive en fast tradition, at skolebørn i Region Syddanmark hvert år før Kr. Himmelfarsferien tager på Skamlingsbanken, lyder det i en begrundelse for de kommende skolebesøg.

Tidspunktet for denne nye udgave af ”Skolernes motionsdag” er heller ikke tilfældigt valgt, for det var netop i maj måned, at den første sprogfest på Skamlingsbanken blev holdt i 1843, fortælles der i en udsendt pressemeddelelse.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.