Byrådsmedlem i chok efter licitation på nyt kulturhus i Vamdrup

Prisen steg fra 14 til 23 millioner kroner...! Men Freddy Christensen (Kons.) tror dog stadig på projektet.

”Vores Hus” i Vamdrup som det ser ud efter idé af Tegnestuen Mejeriet i Kolding.

VAMDRUP: Planlæggere, arkitekter, politikere og andet godtfolk er i chok. De havde beregnet, at bygningen af et nyt kulturhus i Vamdrup, Vores Hus, ville koste knap 14 mio. kroner. Men prisen bliver i stedet for efter en licitation – og hold nu godt fast – godt 23,157 mio. kroner!

– Vi fik da et chok, da vi blev præsenteret for licitationstallene. Ærgerligt – men jeg tror dog fortsat på projektet, men vi må nok endnu en gang sluge en mærkbar forsinkelse af projektet. For nu skal licitationen gå om, siger Freddy Christensen (kons.), der er medlem af kommunens udvalg for kultur.

Den afholdte licitation viser, at skal projektet realiseres i sin nuværende skikkelse, skal der stampes ikke mindre end ca. 9 mio. kroner ekstra op af jorden. Der er nemlig forlods kun afsat 13,86 mio. kroner i en såkaldt anlægsbevilling. Men det tal skal ifølge licitationen forhøjes til 23,157 mio. kroner!

Freddy Christensen – tror stadig på projektet trods voldsomme prisstigninger.

– Jeg er alvorlig bange for, at de voldsomt stigende priser vil sætte udviklingen fuldstændig i stå. Vores Hus er jo ikke det eneste kommunale projekt, der rammes. Lige så stor stigning er konstateret på en udbygning af en børnehave i Ødis. Og det betyder, at dette projekt nu hænger i en tynd tråd, lyder det bekymret fra Freddy Christensen.

Projektet Vores Hus i Vamdrup, står med Vamdrup Kino og Kolding Kommune som bygherrer efter idé og streger fra Tegnestuen Mejeriet i Kolding. Det er udset til at skal være hele Vamdrups nye kulturelle højborg.

Projektet har i øvrigt været længe undervejs, og har stødt på mange forhindringer. Og nu skal endnu en ”hurdle” overvindes.

Arbejder med løsninger

I kommunen arbejdes der på livet løs med at finde løsninger. En såkaldt ny ”anderledes omvendt licitation” er på tale. Det samme med nye forhandlinger med private donatorer. Det er især kraftigt stigende priser på jord- og beton, el og VVS-entrepriserne, der har væltet de hidtidige beregninger.

I forbindelsen med finansieringen af de 13,86 mio. kroner har kommunen bidraget med 6,625 mio. kr. Andre 5,735 mio. kr. er kommet fra Bent O. Jørgensens fond (Dansk Auto Logik A/S). Vamdrup Kino har selv skudt 900.000 kr. ind, og 600.000 kroner er kommet fra Jens Holms Biblioteksfond. Og endelig har virksomheden Saint-Gobain Isover sponseret isolationsmaterialer for 150.000 kroner til byggeriet.

Visionen med Vores Hus i Vamdrup er at skabe et hus med et mangfoldigt tilbud af kultur til borgere og foreninger. Huset skal blandt rumme bibliotek, biograf, café og mødelokaler.

/sebro

Se også