Paddetur på Skamlingsbanken

På tur til Skamlingsbanken. Foto: Museum Kolding

Det vrimler med liv i den lille sø på Skamlingsbanken. Museum Kolding inviterer på tur til Skamlingsbanken på torsdag.

Her vil der være mulighed for at finde padder og andre spændende dyr i den lille sø. Måske vandsalamandere eller nogle små haletudser. Sammen med en naturformidler vil man kunne lære om livet i søen og navnet på de dyr, man finder og få fortalt, hvordan dyrene lever.

Fantastisk forvandling

Frøerne ligger i dvale på bunden af søen om vinteren. I marts og april kommer der liv i dem igen. Efter parring, æglægning og befrugtning udspiller der sig en fantastisk forvandling i søens vand.

Først fra æg til haletudse, og så fra en fiskelignende haletudse til en lille frø eller tudse med arme og ben.

Forvandlingen forløber over op til 10 uger, hvor frøen går fra at være vegetar til kødæder, og fra at svømme til at kunne hoppe omkring.

Rig og varieret natur

Botanisk regnes overdrevene på Skamlingsbanken, som er tørre og ofte næringsfattige græsarealer, blandt de fineste i Danmark. Også andre naturtyper som skov, eng, vandhuller, vandløb, levende hegn, m.m. bidrager til en rig og varieret natur.

Fiskenet, forstørrelsesglas og haletudser. Foto: Museum Kolding

Ved en bio-blitz i sommeren 2015 blev der i løbet af en weekend registreret 475 forskelliger arter af planter, dyr og svampe. En bio-blitz er et øjebliksbillede af biodiversiteten, hvor deltagerne arbejder sammen om at finde det størst mulige antal arter i et område.

Torsdag d. 26. maj

Paddeturen foregår torsdag 26. maj kl. 10-11.30. Man mødes ved Skamlingsbankens Besøgscenter og går sammen ned til søen.
Paddeturen koster 30 kr. pr. barn.
Voksne, der følges med børn, er gratis.
Billetten købes på stedet ved naturformidleren og betales med MobilePay eller kontant.
Turen er for børn fra 3 år og op.

Der er net og forstørrelsesglas – deltagerne skal bare sørge for at medbringe tøj efter vejret – og en positiv nysgerrighed.

bec

Se også