Så er æresporten væk fra den gamle grænse

Og den kommer næppe tilbage, hvis det står til kulturudvalget i Kolding byråd.

Her flyttes æresporten i en se nattetime væk fra den gamle grænse ved Federikshøj o den kommer næppe tilbage! (Foto: Blume Presse).

CHRISTIANSFELD: Så er æresporten væk fra den gamle historiske grænse ved Frederikshøj nord for Christiansfeld, hvor mange ellers synes den historisk hører til. Og den kommer næppe tilbage.

Flytningen væk fra det historiske sted har også afstedkommet mange reaktioner på de sociale medier.

Æresporten blev konstrueret og sat ved Frederikshøj i forbindelse med markeringen af 100-året for Genforeningen sidste sommer. Nu er den placeret på Søterrassen ved Slotssøen inde i Kolding.

Det er kommunens kulturudvalg, der har hittet på, at porten midlertidig skal placeres ved Søterrassen ved Slotssøen. Og der lægges fra udvalgets side op til, at den senere skal placeres et sted syd for Kolding. Og her er der peget på rundkørslen syd for Vonsild!

Det er udvalgets plan, at porten skal blive inde i Kolding frem til i starten af september. Og placeringen er åbenbart udelukkende valgt, fordi Royal Run havde målområde ved Slotssøen, og fordi Tour de France ruller lige forbi den 3. juli.

Der er ved placeringen ved Sløtssøen sat et infoskilt op ved porten, som vil fortælle historien om, hvem der stået for konstruktionen, og hvorfor porten er lavet. En historie, som går mere end 100 år tilbage – og som hører hjemme ved den gamle grænse ved Frederikshøj!

/sebro

Se også