Tour de France bliver til ’Tour de Anslet’

Borgerne i den lille landsby får udsigt til selve ”bjergetapen” op ad Hejlsmindebakken, når de verdensberømte cykelstjerner kæmper.

På kortet er det markeret, hvor målstregen er for bjergetapen ”Cote de Hejlsminde”. Hejlsminde hører til Kolding Kommune, mens Anslet stemte sig til Haderslev.

Borgerne i Anslet og opland (48 huse) har det sidste halve år planlagt en “byfest” i forbindelse med Tour de France.

Feltet forventes at passere gennem Anslet den 3. juli omkring kl. 15.00.

Alle glæder sig til at se hele menageriet, fra en særdeles attraktiv placering tæt på målstregen i forbindelse med pointspurten, Cote de Hejlsminde.

Der er meget stor tilslutning til arrangementet i Anslet. Mange voksne børn, der sammen er opvokset i Anslet og flyttet fra landsbyen, er tilmeldte, og skal igen møde hinanden.

Det store lokale landbrug Eskegaard, har stillet en plads på marken til rådighed, og Haderslev Kommune har ydet et tilskud til landsbyens arrangement, så begivenheden bliver også årets sommerfest i Anslet.

Lørdag den 18. juni er der generalprøve på hele arrangementet.

På en trailer, der normalt anvendes til at transportere store halmballer, skal der opstilles borde og stole, og bagved traileren bygges store halmballer op, – det vil være ungdommens halmballe-tribune i 3½ meters højde.

Der er indkøbt en masse gule paraplyer, som kan anvendes mod både sol og regn, og som med skriften ”Tour de Anslet” sikkert bliver et flot syn fra luften. Der er bestilt duge, tallerkner osv. Alt er gult, ja selv affaldsposerne er gule. Skabelonerne skal afprøves, for naturligvis skal der også skrives en masse på asfaltvejen.

Arbejdsdagen og generalprøven foregår hos brdr Gammelgaard, Ansletgård, Anslet Bygade 12, 6100 Haderslev, lørdag den 18. juni fra kl. 10.00, fortæller Rene Bunch, Irene Sirian og Svend Christensen fra initiativgruppen.

Anslet ligger med en pragtfuld udsigt ud over marker og Lillebælt.
Se også