Sjølund A/S tilbage på danske hænder

Den store virksomheden ved Sjølund med omkring 100 ansatte er efter en turbulent periode på udenlandske opkøbt af tidligere ejer Søren Ravn

Et udsnit af virksomheden, Sjølund A/S, set fra Skamlingvej i Grønninghoved ved Sjølund. (Foto: sebro.press.dk)

 

SJØLUND: Virksomheden Sjølund A/S ved Sjølund er tilbage på danske hænder. Og det er virksomhedens tidligere ejer, Søren Ravn, som nu igen bliver eneejer af sin gamle virksomhed.

Søren Ravn stod nemlig i spidsen for selvsamme virksomhed fra 1998 til 2018, og var eneejer fra 2007 til 2018, hvor han besluttede at for at sælge 51 procent af sine aktier i virksomheden for over 140 millioner kroner til den tyske kapitalfond DBAG. Men siden da er det gået økonomisk ned ad bakke for virksomheden.

Sjølund A/S,  leverer stål- og aluminiumsprofiler til vindmølleindustrien og transportsektoren. Her i blandt til togfabrikker. I en pressemeddelelse forklarer Søren Ravn, hvorfor han, gennem sit personlige selskab, Ravn Jensen Holding A/S, nu er tilbage som eneejer af Sjølund A/S:

– Virksomheden har en særlig plads i mit hjerte, dette sammen med at godt 100 ansatte  A/S har et stort potentiale inden for vores specialiserede områder. Jeg er glad for, at det er lykkes at få godkendt købet, også takket være virksomhedens bank, Nykredit, udtaler Søren Ravn.

Estisk fabrik trak ned
Tilbagegangen i tiden på udenlandske hænder forklares med et køb af en fabrik i Estland i 2018. Og Søren Ravns forbinder da også selv  denne virksomhed som  årsagen:

– Både tyske DBAG, banken og jeg har tabt penge på afdelingen i Estland. Det skyldes, at fabrikken, der har bygget langt mere simple dele til vindmølleindustrien end fabrikken i Sjølund. Og på netop det marked,  er konkurrencen meget hård, forklarer Søren Ravn i pressemeddelelsen.

Ifølge pressemeddelelse er fabrikken i Tallinn i Estland tilsyneladende heller ikke længere en del af fremtiden for virksomheden, Sjølund A/S.

Se også