Sygehusene får nu behandlingsansvar

REGIONEN: Sygehusene får fremover et behandlingsansvar for patienterne tre døgn efter, at de er udskrevet.  Efter nugældende regler, overlades ansvaret til kommunerne straks efter sygehuset har skrevet udskrivningspapiret. En ordning, som har afstedkommet problemer.  Det fortæller Poul Erik Jensen (S) Vamdrup, der medlem af regionens sygehusudvalg.

Poul Erik Jensen

Ændringen er en del af Region Syddanmarks budget 2023.  Sigtet med nyordningen er at få et mere sammenhængende sundhedsvæsen til gavn for patienterne. Det kræver nemlig et langt tættere samarbejde mellem sygehuset, kommunens sundhedspersonale.

– Set med mine briller, er det altafgørende med et tættere samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og sygehuset. Det vil i den grad være til fordel for patienten. Bl.a. vil man kunne forhindre uhensigtsmæssige genindlæggelser kort tid efter udskrivning fra sygehuset, siger Poul Erik Jensen til Fællesavisen.

Fremover skal sygehusene også påtage sig at håndtere de henvendelser, som kommunens hjemmepleje og praktiserende læger måtte have efter udskrivelse fra sygehuset cirka 72 timer frem.

Ordningen træder i kraft næste år. Men først skal der politisk laves en nærmere afgrænsning af målgruppen af færdigbehandlede borgere, som omfattes af ordningen, fortæller Poul Erik Jensen.

Se også