Eva Kjer Hansen forlader politik

Og så langer hun voldsomt ud efter partifællen, Tobias Jørgensen.

Eva Kjer Hansen (th) her i Christiansfeld i sin egenskab som formand for kommunens kulturudvalg sammen med formanden for Christiansfeld Lokalhistoriske Forening, Nels Thorsgaard, ved præsentationen årskalenderen 2023.

POLITIK/FÆLLES:  Den kendte Venstre-politiker, Eva Kjer Hansen, trækker sig nu helt tilbage fra politik. Hun har overraskende meldt ud, at hun forlader byrådet i Kolding – og det er blot en uge efter, hun ikke blev genvalgt til Folketinget efter 32 år.

Eva Kjer Hansen blev stemt ind i byrådet i Kolding Kommune ved kommunalvalget i november 2021. Og her gik hun efter borgmesterposten, men fik ikke posten. Hun blev snydt  på selve valgaftenen af et tværpolitisk flertal. Indtil videre fortsætter hun dog som kulturudvalgsformand, til hun formelt kan trække sig fra byrådet.
Beslutningen om at forlade politik kommer åbenbart lige før et krisemøde i Venstres vælgerforening i Kolding. Her ville Eva Kjer Hansen formentligt blive mødt af en opfordring om at træde tilbage som gruppeformand på grund af samarbejdsvanskeligheder.
Selv siger hun, at hun ikke var klar over, at nogen ville have hende til  at trække sig. Hun var, ifølge hendes egne oplysninger, kun informeret om, at mødet i morgen, torsdag, skulle handle om de næste treårs-planer, og om hvordan Venstre skulle vinder kommunalvalget  næste gang i Kolding. Hun vil ikke over for pressen oplyse, om hun deltager i mødet, og vil heller ikke  kommentere rygterne om samarbejdsvanskeligheder i byrådsgruppen.
Eva Kjer Hansen erkender dog, at der er en splittelse i partiet i Kolding, og at det viste sig senest helt konkret ved valget, hvor Tobias Jørgensen (V) førte en meget aggressiv kampagne i Kolding. Det skaber ikke det bedste arbejdsmiljø for gruppen, siger hun.
Og så langer hun ellers voldsomt ud efter netop Tobias Jørgensens facon at føre valgkamp på. Og hun betragter direkte Tobias Jørgensen som skadelige for et parti.
Tobias Jørgensen, som er bosiddende i Fovslet, ønsker ikke over for pressen at kommentere Eva Kjer Hansens udtalelser.
Eva Kjer-Hansen forlader ikke Venstre, men vil bare fortsætte som menigt medlem./sebro

Se også