Nye planer for Cubens udeområder

De kommende faciliteter skal invitere til aktivitet, fællesskab og hygge for alle aldre.

Christiansfeld Idrætsforenings bestyrelse har længe ønsket at forbedre udenomsarealerne omkring Cuben. Nu ligger en foreløbig plan klar på tegnebrættet. De næste par uger vil der være mulighed for at komme med kommentarer og gode idéer til planen.

Baggrunden for initiativet bunder bla. i erfaringer fra corona-tiden, fortæller Birgitte Kjems Vester, formand for CIF:

”Her opdagede mange de fordele, der er ved at træne udendørs og stadigvæk være sammen med andre. Det ønske og behov eksisterer stadig. Derfor har vi sat gang i en proces med at få udarbejdet en udviklingsplan, som opfylder vores ønsker om mere aktivitet, bevægelse og fællesskab i Christiansfeld.”

En multipark for alle

”Det, vi har lagt vægt på, er, at faciliteterne skal invitere til aktivitet, fællesskab og hygge. Det skal være et sted, man mødes og hygger. Men også et sted, man får lyst til at bevæge sig om man er 6 år eller 60 år.

Faciliteterne skal både kunne bruges af foreningens træningshold eller andre foreningsaktiviteter, men også til individuel træning eller aktivitet eller af nogen, der bare har lyst til at mødes og være aktive sammen.

Der er hyggekroge, hvor man kan gemme sig og mødesteder, hvor man kan blive set. Og så er der legepladser til små og store, som skal vente på andre, der går til idræt.”

Planen om en multipark for alle kræver meget forarbejde, men også mange frivilliges indsats.

Forberedelse og inddragelse

”For at få lagt en god plan, der er langtidsholdbar, og hvor der er nytænkning i, valgte vi med støtte fra Forum Christiansfeld at hyre nogle professionelle til at udarbejde et forslag, hvor vores ønsker indgår, og hvor vi får en rød tråd gennem hele projektet,” siger Birgitte Vester og tilføjer om samarbejdet med andre:

”Det er Christiansfeld Idrætsforening, der har taget initiativ til planerne, men vi vil gerne invitere både privatpersoner og andre foreninger eller institutioner til at komme med kommentarer og ideer til faciliteterne, og ikke mindst forslag til aktiviteter, så vi kan få et godt og stort ejerskab af projektet i hele byen.”

De næste par uge kan man derfor enten skrive til bestyrelsen eller komme forbi Cuben med sine idéer og kommentarer.

”Når alle ideer er blevet vendt, får vi udarbejdet en endelig plan, som vi kan søge penge til,” tilføjer hun.

Udover økonomi gennem fundraising af hele eller dele af projektet er der også brug for mange frivillige kræfter for at planen kan blive realiseret.

Vil du være frivillig eller har spørgsmål til dette, kan du henvende dig til Birgitte Kjems Vester på tlf. 2028 7409

Se også