På vej med ny stor energipark i Nagbøl ved Lunderskov

Det er planen at endnu et 81 hektar stort landbugsareal skal skifte overfladefarve  fra grøn til sort

Af Svend Erik Brodersen
journalist (DJ)

NAGBØL: Der er nu en fjerde energipark på vej  i lokalområdet. Nu er det forsyningsselskabet, Jysk Energi,  med hjemsted i Holstebro, der fået øje på et areal ved Nagbøl, hvor der kan laves en ny stor solcellepark.

Planen der allerede er vidt fremskredet er nok helt ukendt for mange. For offentliggørelsen fandt nemlig først sted i sidste uge gennem en annonce her i Fællesavisens trykte udgave. Det med indbydelse til et åbent borgermøde, tirsdag den 21. februar i Andst Forsamlingshus med Jysk Energi og Kolding Kommune som værter- Til mødet bebudes også politisk deltagelse.
Det nye projekt i Nagbøl betyder, at der enten er i gang – eller planlægges ikke mindre end fire store energiparker i lokalområdet.
I Vamdrup er man allerede godt i gang med at etablere en større solcellepark umiddelbart øst for byen. Og der planlægges også en energipark på et stort område mellem Andst og Vamdrup. Blot nogle få kilometer fra projektet i Nagbøl.
Og så er der også planer om et større anlæg mellem Højrup og Ødis Bramdrup.
Sidstnævnte har som tidligere omtalt mødt stor modstand i lokalbefolkningen med flere end 350 underskrifter fra utilfredse borgere. Blandet andet fordi, det ud over et solcelleanlæg også omfatter flere kæmpe høje vindmøller.
Avisen erfarer, at selv om der nok ikke er ret mange der kender til projektet i Nagbøl, så er det slet ikke ny af dato, men det er kun forkyndt for en kreds af nærmeste naboer – og andre indbudte interesserede.
Der er blandt andet for denne kreds holdt et indbudt orienteringsmøde i Andst  Forsamlingshus i september sidste år. Og siden er der for samme kreds åbenbart fulgt op med andre former for informationer om projektet.
Jysk Energi var ikke ved redaktionens slutning ikke vendt tilbage med ellers lovede yderligere oplysninger om planerne i Nagbøl.
Fra Kolding Kommune bekræftede medarbejder i energi- og klimaafdelingen, Steffan Behrens, projektet i Nagbøl blandt med oplysningen at det handler om et nuværende landbrugsareal på 81 hektar, hvor overfladen formenligt snart ændres fra grøn til sort.
Steffan Behrens fortæller, at anlægget i Nagbøl udelukkende kommer til at omfatte solceller, og at der ikke indgår vindmøller i projektet. Og han understreger, at borgermødet den 21. februar er åben for alle, og mødet både vil byde på omfattede orientering, dialog og spørgsmål og svar.
Mødet finder sted fra klokken 17.30 til 20.00 på adressen Markdannersvej 22  Andst 6600 Vejen.

Se også