Nyt bofællesskab for seniorer på vej i Christiansfeld

De nye seniorboliger i Christiansfeld, som forventes indflytningsklare i 2024, opføres som rækkehuse af forskellig størrelse – og med masser af plads til fællesskab.
Kolding Kommunes borgmester Knud Erik Langhoff (t.h.) og ALFABOs bestyrelsesformand Bent Jacobsen tager første spadestik til det nye seniorbofællesskab.

Der er taget første spadestik til et nyt seniorbofællesskab med 17 almene seniorboliger.

Med sol fra en skyfri himmel og Dannebrog til tops tog Kolding Kommunes borgmester Knud Erik Langhoff og ALFABOs bestyrelsesformand Bent Jacobsen første spadestik til et nyt seniorbofællesskab i Christiansfeld.

Bøgeparken, som det nye bofællesskab kommer til at hedde, vil bestå af 17 almene seniorboliger og bygger på ønsket om at skabe et fællesskab, hvor det i trygge rammer er muligt at blive ældre og samtidig udvikle sig i fællesskab med de andre beboere.

Knud Erik Langhoff glæder sig over byggeriet af det nye seniorbofællesskab i Christiansfeld.

”Det er vigtigt, at Kolding Kommune kan tilbyde et bredt udvalg af boliger. Der er masser af muligheder i Kolding by, men vi skal også huske de øvrige områder i kommunen. Derfor skal der lyde en tak til ALFABO, fordi vi sammen kan udvikle dette område,” siger borgmesteren.

Seniorbofællesskabet ligger i forbindelse med Skovparken, der er et boligområde bestående af familieboliger.

Fra venstre ses ALFABOs bestyrelsesformand Bent Jacobsen, Kolding Kommunes borgmester Knud Erik Langhoff og ALFABOs direktør Erik Lønne Gottfredsen.

Beboerne i området er overvejende 50+, men de seneste år er der også konstateret en tilgang af unge børnefamilier. Idéen til at opføre netop seniorboliger i Christiansfeld bygger på den store interesse for boligformen, fortæller Bent Jacobsen.

”Det giver en god dynamik i boligområderne, når vi blander generationerne. Det er til glæde for alle. Man hjælper hinanden,” siger han.

De 17 nye seniorboliger, som forventes indflytningsklare i 2024, opføres som rækkehuse af forskellig størrelse og med masser af plads til fællesskab.

Fællesskab på tværs

Fælleshuset vil blive det centrale bindeled med blandt andet hobby- og værkstedsaktiviteter. Desuden etableres der grønne fællesarealer, som indbyder til ophold ved eksempelvis urtehaver og grillpladser.

”I ALFABO vægter vi fællesskabet højt. Uanset om der er tale om nybyggeri, renovering eller eksisterende boliger. Det gør vi ved at sikre, at faciliteterne er til rådighed. I vores afdelinger har beboerne alt lige fra fælleshuse, gårdrum, oplevelses- og læringshave til cykelværksted og gård-rum, som de frit kan bruge, siger Bent Jacobsen.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.