Lokalt byrådsmedlem vil have kommuneplan for Vamdrup tilpasset virkeligheden

Freddy Christensen- lokalt valgt byrådsmedlem – vil nu slå et slag for at kommuneplanen og byskiltene tilpasses virkeligheden.

VAMDRUP: Hvor bor vi, os i de nye boligområder i Vamdrup syd. Bor vi i Vamdrup eller Bastrup? Spørgsmålet er stillet af beboere i de nye boligområder ved Hvidkærgårdsvej syd for Vamdrup.

Årsagen er, ses der på kommuneplanen, så er områderne, hvor de bor udvidelser af Vamdrups byzone mod syd. Men ses på byskiltene, så bor de i Bastrup. Og det kan de ikke rigtigt få god mening i.
Mens der noteres fremgang for centerbyerne Lunderskov og Christiansfeld i antallet af indbyggere inden for byskiltene, så noteres der stagnation – eller svag tilbagegang – for Vamdrup, som er den anden største by i kommunen med omkring 5000 indbyggere. Og det undrer det lokalt valgte byrådsmedlem, Freddy Christensen (kons.):
– Vamdrups nuværende bygrænse mod syd ligger i dag et sted inde på Søndergade, nær den gamle bydel. Men her er byen jo for længst vokset forbi. Grunden til at byskiltet i sin tid blev placeret der, var nok at der den gang var et stort ubebygget område mellem Vamdrup og den gamle bebyggelse i landsbyen, Bastrup. Men sådan er det ikke i dag. Vamdrup og Bastrup er for længst bygget sammen til en enhed, siger Freddy Christensen.
Han udelukker derfor ikke, at den manglende udvikling af Vamdrup befolkningsmæssigt, kan hænge sammen med forkert placering af byskiltene mod syd, hvilket kan betyde, at de mange nye beboere i sydbyen slet ikke tæller med til Vamdrup:
– Vamdrups udvikling forgår netop mod syd. Og der er allerede skudt mange nye boliger op, og mange flere er på vej. Derfor må vi have på plads. Bastrup er i dag en del Vamdrup. De nye boligområder mod syd, både langs Søndergade/Tøndervej og Hvidkærgårdsvej hører med til Vamdrup by, og det bør der helt naturligt skiltes med og tælles borgere efter, siger Freddy Christensen.
– Der skal simpelthen bare stå Vamdrup på byskiltene syd for Bastrup ved Tøndervej og Bastrup Skolevej – og så skal byskiltet ”Bastrup” ved Kirkevejen på Hvidkærgårdsvej flyttes ud vest for de nye boligområder. Så bliver de også bliver til Vamdrup – og ikke som nu Bastrup, siger Freddy Christensen videre.
Han påpeger, at ovenstående med disse snuptag også opnås, at tilladte hastighed ad Hvidkærgårdsvej – forbi de nye boligområder – kan sænkes fra nu 80 km i timen til kun 50 km – og det vil også sikre Hvidkærgårdsvej bedre skolevej:
– Og det samtidig vil det betyde, at alle bor i Vamdrup, lyder det fra Freddy Christensen. Og han bebuder, at han nu vil prøve at få ændringerne igennem systemet inde på ”borgen ” i Kolding så ingen mere er i tvivl om, hvor de bor. /seb.

Se også