Brandfolk fra Lunderskov på langvarig opgave

Her står huset i Alminde i fuld flammer. Ffto: TrekantBrand).

LUNDERSKOV: Brandfolkene fra TrekantBrand’s station på Metalvej i Lunderskov var torsdag aften (Kr. Himmelfartsdag) – og natten derpå – på en langvarig opgave i forbindelse med en voldsom brand i en villa/rækkehus i Alminde nord for Kolding.

Alarmen til brandvæsenets station i Kolding, som var nærmeste brandvæsen og som dermed har slukningspligten i Alminde, indløb klokken 21.08, men da brandfolkene fra Kolding nåede til skadestedet på Stagebjergvænget i Almind blev det hurtig klart, at der var tale om noget voldsomt, som let kunne udvikle sig nabobygninger- hvilket også skete. Et hus udbrædte totalt og et andet blev meget stærkt beskadiget.
Brandfolkene fra Lunderskov blev derfor tilkaldt klokken 21.35 til assistance for kollegerne fra Kolding. Fra stationen i Lunderskov afsendtes der en vandtankvogn, bemandet med to brandmænd – helt efter bogen – i sådanne tilfælde.
Men det blev til en lang aften og nat for Lunderskov-folkene. Foruden at deltage i selve slukningsarbejdet, som varede til omkring midnat, blev de også ”tilkendt” at holde brandvagt på stedet i tilfælde af, at branden skulle blusse op igen. Og det betød, at de først var hjemme igen på stationen i Lunderskov fredag morgen ved 08.30-tiden. / seb.

 

Se også