Klovneløb i Stepping til gavn for syge børn

Alle deltagere i klovneløbet får en rød næse.

Fredag den 16. juni kl. 17.00 bliver der holdt Klovneløb i Stepping ved Trekløverhallen. Klovneløbet er arrangeret af lokale frivillige, og formålet er at indsamle penge til Danske Hospitalsklovnes arbejde for indlagte børn og familier på landets børneafdelinger.

Det sker i forbindelse med Stepping sommeruge.

Klovneløb er et hyggeligt og socialt familieløb, hvor alle, der kan kravle, hoppe, rulle eller løbe, kan være med. Det handler ikke om at være hurtigst, for selv de mindste skridt kan gøre en kæmpe forskel, når banen kridtes op med røde næser, og alle deltagere bakker op om Danske Hospitalsklovnes arbejde for indlagte børn og familier.

Lokalt initiativ

I Stepping er det Melissa Hundebøl, der frivilligt arrangerer Klovneløb:

Løbet skydes i gang ved Trekløverhallen, hvor der også vil være forskellige andre aktiviteter for store og små.

– Jeg synes, det er en fantastisk måde at støtte et godt formål på, siger Melissa, der fortæller, at 84 allerede for et par dage siden var tilmeldt.

– Vi har fået super fine sponsorgaver, og når man har støttet klovnene med 70 kr., er man med i lodtrækningen om en gave, fortæller hun.

– Det er blevet meget større end forventet.

De sidste 12 år er antallet af lokale Klovneløb, deltagere og indsamlede midler steget. Klovneløb har gennem årene indsamlet 7,5 mio. kr. til klovnenes arbejde for syge og sårbare børn. Der er Klovneløb i hele landet fra maj til juli og alle løbene er arrangeret af lokale frivillige. Der er ruter på 1 km og 2,5 km. Det koster 70 kr. pr. person at deltage, som går direkte til Danske Hospitalsklovnes arbejde. På løbsdagen vil alle deltagere modtage et startnummer, en rød næse, en medalje og forfriskninger sponsoreret af Lidl.

Se også