Pavillonen i Ødis: Ikke opgivet – men bare udskudt på bestemt tid

Den planlagte – men nu udskudte – pavillon ved Ødis Sø er tegnet af Tegnestuen Mejeriet i Kolding

ØDIS: Det så en overgang ellers så lyst ud for drømmen i Ødis om at få en pavillon ved søen. Man var næsten klar til byggestart. Men så brast drømmen. Covid-19 og krigen i Ukraine med efterfølgende voldsomme prisstigninger slog bunden ud af pengekassen.

Det betyder, at man i dag mangler man 1,9 millioner kroner for at få byggeriet til at hænge sammen. Og de penge søges nu hos fonde, men heller ikke her hænger pengene ikke mere så løse som tidligere.

Jens Søgaard Jørgensen, der er tovholder på Projekt Søpark, fortæller til Ugeavisen Vamdrup, at før prisstigningerne var finansieringen faktisk i hus. De 3,5 millioner kroner inklusive, moms der var nok før krisen, var var fundet. Nu koster det bare 5,2 millioner inklusive moms at få pavillonen opført. Og det betyder, at projektet er udskudt på ubestemt tid, lyder det fra Jens Søgaard Jørgensen

150.000 kroner fra lokale

Han fortæller, videre ,at der er sendt ansøgninger frem til flere fonde, med håbet om, at man ad denne vej kan finde de nu manglende 1,9 millioner kroner. En opfordring til privatpersoner og virksomheder i Ødis og omegn har flot indbragt 150.000 kroner men det er ikke tilstrækkeligt til, at man tør kaste sig ud i byggeriet.

Men trods de mange forhindringer er Jens Jørgensen fortsat fortrøstningsfuld, når det gælder realiseringen af drømmen om at få pavillonen ved den smukke Ødis Sø:

– Projektet er slet ikke opgivet, siger han til avisen.

Se også