Lunderskov-virksomhed får en stribe påbud fra Arbejdstilsynet

Men det er da kun en hjælp til at se problemerne, mener Henrik Mariegaard, der ejer Danworks.

Virksomheden Danworks har til huse på Kongbjergvej 23 i Lunderskov.

Lunderskov-virksomheden Danworks har fået en række påbud fra Arbejdstilsynet. Danworks fremstiller som underleverandør smådele af glasfiber, ringe til cementrørsstøbning og støber emner til både. Og her er nogle ting, som nu skal strammes op.

– Nu tager vi det hele punkt for punkt og får styr på det. Så kan vi forhåbentlig leve op til alle kravene, når de dukker op næste gang, siger virksomhedens ejer, Henrik Mariegaard, til JydskeVestkysten.

Et af kritikpunkterne var brugen af åndedrætsværn, hvor Arbejdstilsynet vurderede, at den halvmaske, som medarbejderne brugte under polyesterstøbning, ikke er egnet, når den bruges mere end sammenlagt tre timer på en arbejdsdag. Så nu sætter de en tavle op, hvor medarbejderne skal skrive, hvor længe de har haft masken på. Derved kan virksomheden sikre og dokumentere, at værnemidlerne bliver brugt korrekt.

Arbejdstilsynet var heller ikke tilfreds med udsugningen, som fjerner de kemiske dampe fra produktionen.

Men Danworks har kun drevet virksomhed i de nuværende lokaler i ca. 2 år, og de sidste lokaler har man først overtaget for et halvt år siden. Men nu skal der foretages nye målinger, dimensioneres og dokumenteres af hensyn til Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet har også påpeget, at det er for tungt for to medarbejdere sammen at løfte en 36 kg tung glasfiberrulle i forbindelse med produktionen. Men her har virksomheden allerede planlagt at sætte en slags kran op.

En anden ting, som virksomheden nu skal se på, er omgangen med styrenholdige væsker. Styren er det samme som vinylbenzen. De medarbejdere, der skal have med den slags væsker at gøre, skal have en lovpligtig uddannelse i arbejdet.

Se også