Merete Dissing bliver ny kommunaldirektør

Merete Dissing. ©2020 Palle Peter Skov/Kolding Kommune

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Kolding Kommunes konstituerede kommunaldirektør til posten som kommunaldirektør. Merete Dissing indtræder i sin nye stilling 1. december 2023

Stillingen har været vakant siden 1. april, da daværende kommunaldirektør Thomas Boe fratrådte.

Siden har Kolding Kommunes by- og udviklingsdirektør Merete Dissing været konstitueret i stillingen.

– Vi har kendt Merete i mange år. Og nu har vi også arbejdet tæt sammen med hende som konstitueret kommunaldirektør gennem syv måneder, hvor hun fuldt ud har levet op til forventningerne. Så vi kender hendes mange styrker, pointerer borgmester Knud Erik Langhoff.

Kortere proces

Der var lagt op til en anden samtalerunde med ansøgerne. Men det skønnede ansættelsesudvalget ikke var nødvendigt.

– Vi var helt enige om at speede processen op, så byrådet kunne behandle ansættelsesudvalgets indstilling på mødet 31. oktober. Det blev til et ja fra hele byrådet, og dermed kan Merete indtræde i sin nye stilling 1. december. Alle er bedst tjent med, at vi kommer hurtigt videre, forklarer borgmesteren.

Genopslået

Det er anden gang i år, stillingen til kommunaldirektør i Kolding Kommune er slået op. Første gang var før sommerferien, hvor ansættelsesudvalget ikke fandt ansøgerfeltet ”bredt nok”. Merete Dissing søgte ikke jobbet dengang.

Siden er indholdet i stillingen ændret. Byrådet godkendte i september at slå den nuværende Centralforvaltningen og By- og Udviklingsforvaltningen sammen til By- og Fællesforvaltningen pr. 1. januar.

Glad for udfordringen

– Det er en særdeles attraktiv stilling for mig, og jeg er utroligt taknemmelig for, at byrådet har vist mig den tillid. Jeg er stolt over at bo og arbejde i Kolding Kommune og får nu mulighed for at fortsætte i spidsen for en utroligt velfungerende kommune med dygtige og engagerede medarbejdere og ledere og en fantastisk samarbejdende direktion. Ja, jeg kan slet ikke forestille mig noget bedre sted at arbejde end Kolding Kommune, understreger Merete Dissing.

Hun peger på, at kommunerne står over for komplekse udfordringer.

– Der er i den grad behov for at rykke sammen om de store udfordringer, og jeg vil stræbe efter, at embedsværk og politikere står sammen om at skabe nogle rammer, som giver mening, og som muliggør skabelse af fremtidens velfærd og bæredygtig byudvikling baseret på langsigtede visioner, høj faglighed og en stærk implementeringskraft, siger Merete Dissing.

Rie Nielsen / Henri.

Se også