Ryd kommunens genbrugslager!

Oprydningssalget foregår fra Bronzehallen, Bronzevej 3 i Kolding.
Foto: Ulrik Pedersen, Redux Affald og Genbrug.

På fredag 24. november kl. 10-18 er der oprydningssalg fra et stort lager med ting indsamlet på Kolding Kommunes genbrugspladser.

Oprydningssalget foregår i samarbejde med Folkehuset Kolding, der til dagligt har til huse på Det Gamle Posthus ved Banegårdspladsen.

”Vi glæder os til at møde alle dem, som kigger forbi, så vi kan få en god snak om både genbrug og social bæredygtighed,” siger Helle Kristiansen fra Folkehuset Kolding.

Foreningen stiller personale til rådighed på dagen, som står for at prissætte genbrugstingene, og dagens fortjeneste går ubeskåret til det frivillige og sociale arbejde, foreningen udfører, fx projektet med at bevare Sejlskibet Frem.

Tingene fra genbrugspladserne blev tidligere indsamlet og solgt af forskellige genbrugsbutikker. Ny lovgivning betyder, at det ikke længere er tilladt.
Derfor har alle virksomheder siden 1. august haft adgang til de indsamlede materialer fra genbrugspladserne.

Men virksomhederne kan ikke nå at tømme lageret i det tempo, som det bliver fyldt.

”I virkeligheden ville vi ønske, at vi slet ikke skulle holde sådan et lagersalg,” siger Martin Bramsen, som er formand i driften hos Redux – Affald og Genbrug.

”For vi arbejder mere i retningen af at lære folk, hvordan de kan forbruge mindre, så vi kan reducere overproduktion af ting og sager,” siger Martin Bramsen.

Camilla Karlsen/Henri.

Se også