Asger Christensen, Jordrup, vil have billig, hurtig, sikker og grøn atomenergi

Asger Christensen er landmand i Jordrup og medlem af EU-parlamentet.

LÆSERBREV: Hvis vi skal blive CO2-neutrale og skabe et fossilfrit samfund, så er atomenergi vejen frem. Og vi har travlt, hvis vi skal nå at blive CO2-neutrale allerede i 2050. Derfor er der ingen vej udenom atomenergi. Både i EU og i Danmark.

Forleden sad jeg i flyveren fra Billund til Bruxelles, som jeg så ofte gør for at passe mit parlamentariske arbejde i EU. Men denne morgen så jeg et belgisk atomkraftværk ud af det lille flyvindue under indflyvningen til Bruxelles.
I min optik et rigtig godt syn. For jeg er stor fortaler for atomenergi. Set fra min stol er atomenergi nøglen, hvis vi igen skal være herre i eget hus. Og det skal vi. Putins jerngreb skal løsnes. Vi kan simpelthen ikke længere være styret af den slags slyngelstater. Det er uanset, om det gælder energi, fødevareforsyning eller noget helt tredje. Vi SKAL være herre i eget hus igen.
Selvfølgelig skal vi også have vind-, vand- og solenergi. Det er bare ikke nok. Vi bliver kun herre i eget hus igen og redder klimaet, hvis vi anvender de nye generationer af atomenergi. Det er billigt, hurtigt, sikkert og grønt. Og så fylder det ikke mere end en 40 fods container.

Hvad venter vi på? Mere atomenergi nu. Sæt i værk.

Asger Christensen,
Jordrup, Medlem af
Europa-Parlamentet
for Venstre.

Se også