Christiansfeld Cykelmotion bliver vært for Vintercup

Søndag d. 4. februar er Christiansfeld Cykelmotion vært for 4. afdeling af Vintercup 2023/2024.

Denne søndag fra kl. 8 til kl. 13 kommer der ca. 300 til 400 cykelryttere til byen.

– De skal finde poster, gemt i hele lokalområdet. Så man vil derfor opleve mange på cykel den dag. Skulle I møde nogle, så giv dem endelig et lille ”hep hep” med på vejen, opfordrer Kenneth Paulsen, som er bestyrelsesmedlem i Christiansfeld Cykelmotion og til daglig partner i DanVals mellem Christiansfeld og Haderslev.

Hvad er Vintercup

– Vintercup er et orienteringsløb på cykel, hvor der er 2 ryttere pr. hold. Og det bliver afgjort på en sæson bestående af 5 afdelinger, der køres hver måned fra november til marts, forklarer Kenneth Paulsen.

– Der køres i Region Syddanmark, og afdelingerne arrangeres af klubber i regionen. I en afdeling er der fire baner, og hold sendes afsted med 1 minuts mellemrum.

Og nu er det så blevet Christiansfeld Cykelmotions tur til at afholder en afdeling.

Kort og poster

De startende hold får udleveret kort med poster indtegnet og har 90 minutter til – med høj puls og stram kæde – at nå så mange af 12 mulige poster. En post består af et spørgsmål med tre svarmuligheder. Overskrides de 90 minutter, giver det 1 strafpoint pr. overskredet minut.

Start og mål er ved Cuben. Så der vil den dag være begrænsede parkeringsmuligheder ved Cuben.
Så Vintercup er en konkurrence på 1) geografisk sans, 2) kondition og 3) almen viden, som arrangørerne gør sig umage for at vægte ligeligt. Man kan læse mere og tilmelde sig på vintercup.dk.

Se også