Kirsten Gellert håber, nogen vil overtage SmukSakk i Christiansfeld

Efter ti spændende år som selvstændig har hun besluttet at holde ophørsudsalg for at få mere tid til børnebørn og ferier.

Kirsten Gellert har ofte selv vist tøj frem som fotomodel – ikke mindst i hendes mange opslag på Facebook.

Efter 10 år med dametøjsbutikken Smuk*Sakk har Kirsten Gellert besluttet at afhænde butikken.

– Det har været fantastisk spændende at drive min egen butik, siger Kirsten Gellert.

– Da jeg startede, aftalte vi, at vi ville prøve at se, hvordan det gik i to år. Hvis det ikke gik, så ville vi lukke igen. Men det gik godt, og butikken har nu kørt i 10 år.

– Hvorfor stopper du så nu?

– Det gør jeg, fordi jeg fylder 68 i år, og hvis der skal være tid til noget andet, så skal det være nu, siger den aktive og opfindsomme dame.

Udover at passe sin butik har Kirsten Gellert i årenes løb fået lavet særlige stjerneskåle, felder armbåndsure/vægure, grill forklæder, honninghjertesæbe og modeshow med Kolding politikere som modeller.

For et par år siden lavede hun en konkurrence blandt kunderne om at vinde en flyvetur over Christiansfeld lørdag under vinfestivallen.

Tid til børnebørn…

Fremover bliver det nok især hendes fire børnebørn, der får gavn af farmor. Begge hendes sønner – Peter og Henrik – bor i Kolding med deres familier. De er i begge i byggebranchen.

– Vi skal også have tid til at holde noget mere ferie og være i sommerhus. Det har vi ikke gjort så meget. Så det glæder vi os til.

Kirsten er gift med Helge Gellert. Han har tidligere været kommunaldirektør i den daværende Christiansfeld Kommune. Han er nu direktør for Brødremenighedens Hotel. Parret flyttede for fem år siden fra Christiansfeld til Haderslev.

Kirsten er selv kontoruddannet. I syv år arbejdede hun i Kvickly, og derefter var hun i 10 år hos urmager Mette Juhl, Nørregaden i Christiansfeld. Forretningen er nu desværre lukket.

Lyst til at være selvstændig

– Hvordan fandt du på, at du ville starte din egen forretning?

– Jeg har altid haft lyst til at have min egen forretning. Ikke nødvendigvis med tøj, men altså det at være selvstændig. Selv at kunne tage beslutningerne og selv have ansvaret, svarer Kirsten. Hun overtog butikken efter Hanne Paaske.

– Men der er jo også en risiko, når man er selvstændig?

– Ja, selvfølgelig, men det er jo det, der gør, at man kan mærke livet.

– I har været tre damebutikker næsten ved siden af hinanden i Kongensgade: Gittes Mode, Smuk*Sakk og Amanda. Og nu kommer Feld Fabrikken i Lindegade. Er det ikke for meget for en lille by?

– Nej, jo flere butikker, der er, jo flere kunder tiltrækker det. Det er faktisk lettere, når der er flere, mener Kirsten, som har haft et godt forhold til ”konkurrenterne”. Hun har selv handlet med mærkevarer fra bl.a. RUE de FEMME, Masai, Soaked In Luxury, Street One, Gorridsen Design, Klitmøller Collective, Woden, CASHOTT og Black COLOUR.

– Hvad har du nydt mest ved at have Smuk*Sakk?

– Den tætte kontakt med kunderne. At snakke med dem og finde det, de har brug for og kan li’.

Handelsstanden og Juleturen

I to omgange har Kirsten Gellert været medlem af Christiansfeld Handelsstandsforenings bestyrelse. Her var hun bl.a. med til at oprettet Juleturen til Christinero, som hvert år tiltrækker mange børnefamilier. Senere kom Mette Juhl med til at arrangere turen, og de to stod for turen i 12 år. Kirsten glæder sig over, at juleturen nu er overtaget af yngre kræfter, så den kan fortsætte.

En mulighed for at blive selvstændig

Ligesom flere andre butikker i Christiansfeld har Kirsten haft et udvidet sortiment. Ved siden af dametøj har hun handlet med sko og tasker og personlige plejevarer.

Men nu er det snart slut for hendes vedkommende.

– Hvis der er en, der har lyst til selv at prøve at have sin egen butik, så er der mulighed for at overtage min. Jeg har selv lejemålet frem til juni, men jeg går i gang med ophørsudsalget nu, for hvis ikke der kommer en efterfølger, så skal jeg jo af med varerne, siger Kirsten, som slutter med en stor tak til kunder, nabobutikker og kolleger.

Se også