Borgmester roser CIF for 100 års godt sammenhold

Uden frivillige var der ikke noget CIF, fastslog borgmesteren.

– Jeg er meget glad for, at jeg får lov til at stå her som repræsentant for Kolding Kommune og ønske en meget rask og rørig 100-årig tillykke med dagen, sagde borgmesteren.

– Gennem 100 år har generation efter generation af frivillige christiansfeldere holdt fanen højt og stræbt efter det samme. Nemlig at fremme sundheden gennem idræt og kultur. Vel at mærke både den enkeltes og fællesskabets sundhed.

Det sagde borgmester Knud Erik Langhoff, da det fredag (12.4.) blev markeret i Cuben, at Christiansfeld Idræts Forening i år kan fejre 100 års jubilæum.

– Det er lidt af en præstation, at en forening overlever i 100 år. Og CIF har jo ikke bare overlevet. Christiansfeld Idræts Forening lever i bedste velgående. Det er en aktiv og velplejet 100-årig.
Ja, man kan vel nærmest sige, at CIF er fit for nu at bruge et moderne udtryk, sagde en veloplagt borgmester.
Han dvælede lidt ved, hvad der gør, at en forening kan blive 100 år?

– Jeg tror, det hænger sammen med engagement. CIF lever i kraft af rigtigt mange frivillige og ildsjæle, som påtager sig et ansvar både for de enkelte sports- og idrætsgrene og for foreningen.
Uden frivillige var der ikke noget CIF, fastslog borgmesteren.

Fællesskab er sundt

– Man bliver simpelthen mere glad, når man har et fællesskab med andre om noget, man interesserer sig for, sagde bormesteren.

Han roste også CIF for at følge med tiden.

– I har været dygtige til at udvikle CIF og udvide med nye sports- og idrætsgrene, når der har været nye tendenser i samfundet. Derfor er der over årene blandt andet kommet fitness og senior-idræt til.

Cuben og multipark

– Cuben er også et markant bevis på udvikling. Den skaber rammerne for aktiviteterne, og I har endda formået at forbedre faciliteterne, så der også er kommet springsal, fitnessrum og klubhus til.
Og det stopper ikke her.

Jeres seneste nye ide er, at I vil skabe en multipark. Her bliver der mulighed for endnu mere fællesskab. Men der er også taget højde for, at man kan træne alene, hvis man har lyst til det – for nu er dét nemlig også moderne.

Meningen med multiparken er at motivere til bevægelse, leg og fællesskab.
Det er et projekt, der virkelig er værd at bakke op om, sagde bormesteren, der ønskede, at foreningen kunne være et trygt og aktivt fællesskab de næste hundrede år.

Se også