Louise har det som blommen i et æg – på Danæg

Louise har det som blommen i et æg – på Danæg

Normalt går hun ikke med fintmasket, grønt hårnet og blå-hvide overtræksfutter, når hun er på job. Men i dag viser Louise Paarup rundt inde i produktionen, og så gælder en striks hygiejne.

For her handler det om æg. I tusindvis. Endeløse rækker af hvide, ensartede æg ruller forbi, indtil de bliver grebet af en utrættelig robotarm, som nænsomt løfter dem på plads i æggebakkerne. Ti styks i hver. Og så ruller bakkerne ellers videre – på vej ud mod kunderne.

– Virksomheden er sit eget ægge-univers. Du aner ikke, hvor meget jeg har lært om æg, siden jeg begyndte her, smiler Louise.

Danæg hedder det ægge-univers, Louise taler om. Indenfor sit felt er firmaet ikke blot ledende i Danmark, men i hele Norden. Pakkeriet ligger i Christiansfeld sammen med det danske hovedkontor, hvor mødelokalerne har navne som Blommen og Hviden. Louise arbejder på hovedkontoret som multimediedesigner. Til dagligt bor hun i Fredericia. Her flyttede hun til, da hun arbejdede i Forsvaret som sergent. Derfor pendler hun til Christiansfeld og studiejobbet hos Danæg.

28-årige Louise Paarup flyttede til Fredericia, da hun var i Forsvaret. Nu bor hun her og pendler til Christiansfeld og jobbet hos Danæg. I pakkeriet hos Danæg er fødevare-sikkerheden i højsædet, så her går man med hårnet og overtræks-futter, som tilmed dyppes i et lille vandbad, når man træder indenfor.

I første omgang begyndte hun på Danæg, da hun skulle tre måneder i praktik som en del af sin uddannelse på IBA Erhvervsakademi Kolding. Nu er praktikken vel overstået, og Louise er fortsat her i et studiejob.

– Jeg er glad for at kunne fortsætte her. Danæg er en virkelig hyggelig arbejdsplads, og jeg har nogle rigtig imødekommende kolleger. Så jeg har det faktisk som blommen i et æg, siger Louise.

Af samme grund har hun valgt at indstille sin praktik til prisen som Årets IBA Praktik. Og det skyldes både praktikkens faglige indhold og det sociale miljø, som betyder, at hun er faldet virkelig godt til på virksomheden.

– ”Det føles, som om du har været her altid”, var der én af mine kolleger, som sagde til mig i kantinen. På det tidspunkt havde jeg kun været her i to uger, men jeg havde det faktisk selv på præcis samme måde. For her er bare en god, varm følelse, fortæller Louise.

Hun er blandt de fem finalister, som kan vinde Årets IBA Praktik. Det afgøres i begyndelsen af maj.

Engang måtte man til Amalienborg for at hilse på Louise. Da var hun nemlig inde ved Den Kongelige Livgarde og stod på vagt for dronningen. I al slags vejr.

– Jeg gik vagt i vintermånederne. Så lærer man at sætte pris på bjørneskindshuen, smiler hun.
Senere kom hun på sergentskole i Varde og arbejdede som befalingsmand i både Haderslev og Fredericia. De fem år i Forsvaret betragter hun nærmest som sabbatår efter folkeskolen og gymnasiet. På et tidspunkt fik hun lyst til nye udfordringer, og valget faldt i første omgang på at læse Finansøkonom på IBA i Kolding.

Hensigten var at blive ejendomsmægler. Den drøm holdt dog kun til uddannelsens 2. semester, så valgte hun at springe fra. I stedet fulgte hun sin mavefornemmelse og skiftede til uddannelsen Multimediedesigner – også på IBA.

– Da jeg læste Finansøkonom, blev vi undervist på 4. eller 5. sal. Og på vej op ad trappen gik vi altid forbi multimediedesignerne, som blev undervist på 2. sal. Jeg havde tit lyst til at stoppe dér, fordi det så virkelig kreativt og spændende ud.

Sporskiftet har hun ikke fortrudt. Især fordi der er så mange forskelligartede opgaver, man kan arbejde med som multimediedesigner. Og så er det sjovt.

– Når jeg sidder og arbejder med billeder på computeren eller redigerer en video, så tænker jeg ikke, at det er skolearbejde. For det er langt mere frit og legende. Samtidig med at det faktisk kan føre dig til et godt job. Det er jo helt perfekt, siger Louise.

Plads til fordybelse

Og inden for faget er hendes første job altså blevet på Danæg. Praktiktiden har kun overbevist hende om, at hun har valgt rigtigt.

– Jeg er virkelig overrasket over, hvor mange opgaver jeg har fået lov at arbejde med her på Danæg. Jeg har designet produktkataloger, flyers og roll ups, jeg har tilrettelagt kampagner, fremstillet video og arbejdet med SoMe-indhold. Og det hele handler om æg. Det betyder, at jeg har fået en fantastisk mulighed for at fordybe mig fuldstændigt i et produkt, som alle kender og har et forhold til, fortæller Louise.

Med jobbet som studiemedhjælper fortsætter hun i ægge-universet. Det gør hun sideløbende med studiet på IBA, for hendes hovedopgave har også Danæg som omdrejningspunkt. Louise arbejder med en digital kampagneside, der kan favne virksomhedens aktuelle kampagner. Og dermed tydeliggøre budskabet. Det er en udfordrende opgave. Og hun elsker det.

– Min tid i Forsvaret betyder stadig meget for mig. Det er en side af min personlighed, som jeg altid vil have med mig. Som multimediedesigner har jeg fundet en ny hylde, hvor jeg passer perfekt ind.

”Alle ved, hvad et æg er. Men det har været sjovt at finde på nye, kreative måder, man kan fortælle noget om æg,” siger Louise Paarup, som studerer uddannelsen Multimediedesigner.

Af journalist John Ahle Petersen

Se også